◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Topul evenimentelor săptămânii a 23-a din 2019 (3-9 iunie)

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în această săptămână.

1. Eșec memorabil la ONU. Părțile (i)responsabile dau vina una pe alta
2. Băsescu, finalmente dat în vileag ca turnător, chiar dacă n-a semnat nimic
3.Tăriceanu, salvat de la inculpare cu prețul renunțării la candidatură
4. Pactul – ultimatum al lui Iohannis nu impresionează PSD
5. Consiliul informal AGRIFISH -succes incontestabil al președinției române

–––––––––––––––––––––––––––––-

1. Eșec memorabil la ONU. Părțile (i)responsabile dau vina una pe alta

Oricum, nu am pierdut mare lucru, poate doar privilegiul de a ridica din când în când mâna.
Mare scandal pe tema pierderii locului de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, la care candidase România. Iohannis zice că din cauza lui Dragnea și Dăncilă, cu dragostea lor subită față de Israel, iar PSD replică prin faptul că președintele este responsabil de politica externă și n-a făcut nimic în acest sens, fiind preocupat cu ațâțarea încăierării interne.

2. Băsescu, finalmente dat în vileag ca turnător, chiar dacă n-a semnat nimic

Crește în amploare, odată cu validarea sa ca europarlamentar, scandalul declanșat de ultimele descoperiri ale cercetătorilor de la CNSAS care atestă că Băsescu a făcut poliție politică turnîndu-și colegii la Secu încă din anul întâi de facultate. Fostul președinte, prins cu mâța minciunii în sac, reacționează după modelul Elena Ceaușescu: „Dovada!”. Nu zice că n-a turnat, ci că nu există semnătura lui pe niciun act dintre cele pe care apare pseudonimul „Petrov”.

3.Tăriceanu, salvat de la inculpare cu prețul renunțării la candidatură

După o ciudată recomandare a Comisiei, plenul Senatului a respins solicitarea DNA de a-l cerceta pe Tăriceanu pentru o acuzație de luare de mită. Se vorbește în spatele ușilor închise despre un târg secret: salvarea președintelui Senatului în schimbul renunțării sale la candidatura pentru prezidențiale. Firele afacerii duc spre cercuri apropiate Cotrocenilor.
Tariceanu respectă înțelegerea secretă și anunță că candidatura sa la prezidențiale „nu mai intră în discuție”. Fără alte cuvinte.

4. Pactul – ultimatum al lui Iohannis nu impresionează PSD

Grăbit să culeagă roadele celebrului sau referendum, președintele a și lansat o rundă de „consultări” cu partidele ca să pună în practică rezultatele. Dacă ar trage cu ochiul la referendumul lui Băsescu ar putea observa câți ani au trecut de când nu se aplică prevederile acestuia, mult mai consistent votat decât al său. Și ca să nu piardă ocazia, acuză (preventiv) PSD că ar intenționa să îi pună bețe în roate.
Iohannis transmite prin poștă partidelor textul unui pact pe care le somează să-l semneze pentru a realiza un Acord Național în probleme care îl interesează pe el. Un adevărat ultimatum bazat doar pe impresia câștigării unor alegeri la care nu a participat.

5. Consiliul informal AGRIFISH – succes incontestabil al președinției române

​​ În noianul de activități din marja președinției Consiliului, Bucureștiul a găzduit Reuniunea informală a AGRIFISH, poate cea mai completă și mai de succes manifestare din agenda Europeană. Cei 27 de miniștri ai agriculturii prezenți la București au subliniat meritele omologului lor român în rezolvarea unora dintre dosarele critice ale agriculturii aflate în prag de schimbare a politicii agricole comune. Prin culise fel de fel de veleitari îi cântă prohodul lui Petre Daia, dornici să îi ia locul, fără a avea competența lui.​​​​​

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *