default-logo

Belgia, „complet pregătită” pentru renunțarea la gazul rusesc

Guvernul belgian a atras atenția asupra măsurilor deja în vigoare pentru a reduce consumul de gaze. Decizia Gazprom de a opri furnizarea către Olanda și Danemarca a stârnit îngrijorări în alte țări ale UE. Dar Belgia vecină pare calmă deocamdată, informează EURACTIV.„În prezent, nu există elemente care să anunțe prima fază de avertizare timpurie a Planului național de urgență pentru gazele naturale din Belgia”, a anunțat cabinetul ministrului Energiei, Tinne Van der Straeten.
În timp ce mecanismele de avertizare timpurie sunt de mult în vigoare în Germania, Italia și alte țări UE, importurile rusești reprezintă doar 6% din consumul de gaze din Belgia, punctează guvernul. Iar portul Zeebrugge are „capacitate mai mult decât suficientă” pentru a importa GNL din SUA și din alte locuri, a adăugat acesta. „Nu există niciun impact asupra furnizării belgiei de gaze naturale, iar Belgia este pe deplin pregătită. Abordarea guvernului este că mai bine să prevenim decât să vindecăm”, punctează Van der Straeten.
În ultimele luni, guvernul belgian a adoptat noi măsuri pentru a reduce economiile de energie. Acestea includ cote reduse de TVA la produsele și serviciile de construcții, cum ar fi demolarea și renovarea, precum și panourile solare, pompele de căldură și încălzitoarele solare de apă.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*