default-logo

Britanicii, consultați în legătură cu revenirea la unităţile de măsură din sistemul imperial

Guvernul britanic a confirmat că va lansa o procedură de consultare a publicului care ar putea deschide calea pentru o utilizare mai extinsă a unităţilor de măsură din sistemul imperial în perioada post-Brexit, transmite DPA. Planurile privind „revizuirea regulilor UE împovărătoare vor restabili bunul simţ”, susţine Departamentul pentru Afaceri, Energie şi Strategie Industrială.
Directiva UE privind greutăţile şi unităţile de măsură a intrat în vigoare în 2000, iar comercianţi sunt obligaţi prin lege să utilizeze sistemul metric la vânzările pe bază de greutate sau pentru măsurarea produselor proaspete. În continuare este legal să se evalueze bunurile în livre şi uncii, dar acestea trebuie afişate în paralel cu preţul în grame şi kilograme, exceptând un număr limitat de cazuri.
Perioada de consultare, care va dura 12 săptămâni, va analiza cum ar putea fi modificate aceste reglementări, dând comercianţilor o mai mare libertate cu privire la modul cum stabilesc preţul pentru produsele proaspete. Consultarea este destinată să determine avantajele şi dezavantajele pentru a permite ca, de exemplu, legumele să fie vândute numai în livre sau în primul rând în livre şi mai puţin în echivalentul din sistemul metric.
Guvernul de la Londra şi-a anunţat intenţia de a revizui prevederile referitoare la unităţile de măsură din sistemul imperial încă din luna septembrie a anului trecut, ca parte a unui proces de revizuire a cadrului de reglementare după Brexit.
Un important reprezentant al Partidului Conservator şi totodată patron de lanţuri de supermarketuri, Stuart Alan Ransom Rose, baronul Rose din Monewden, a apreciat că ideea de a reveni la unităţile de măsură din sistemul imperial „este complet absurdă”.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*