default-logo

„Fotograful Anului în România“

La iniţiativa a doi tineri entuziaști și pasionaţi de fotografie, a fost lansat concursul național “FAR – Fotograful Anului în România”. Este vorba despre Sebastian Ionuţ Vasiu, cel care a dezvoltat comunitatea Fotografia Românească, una dintre cele mai numeroase din mediul online de la noi din țară, şi despre Ionuţ Trandafirescu, fondatorul Bucharest Photofest, cel mai mare festival internaţional de fotografie din Bucureşti.
Concursul are 12 secţiuni, cu premii în valoare de peste 85.000 de lei, juriul fiind format din profesionişti români şi străini, prezidat de britanicul Roger Tooth, fotograf şi fost director al departamentului de fotografie al renumitei publicații britanice The Guardian. Aplicaţiile pot fi depuse până în data de 10 septembrie, expoziţia cu fotografiile finaliste urmând să fie vernisată la Bucureşti în 7 octombrie în cadrul galei de premiere, și va putea fi văzută pe parcursul anului viitor în marile oraşe din România.
Competiţia este susţinută de Samsung România, iar marele premiu în valoare de 30.000 de lei este acordat de AQUA Carpatica. Peste 50 de parteneri susţin această binevenită iniţiativă.
„Fotograful Anului în România este un concurs de fotografie care îşi propune să premieze şi să aducă în atenţia publicului pe cei mai buni creatori români din acest domeniu. este un concurs cu secţiuni care se referă la genuri de fotografie diverse, prin care încercăm să recompunem o imagine cât mai fidelă a fotografiei contemporane româneşti, cu preocupările ei predilecte pentru anul 2018″, au subliniat organizatorii concursului.

Ioan Vasiu / UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.