default-logo

Scandalul cu ungurii continuă la nivel înalt! Replică dură a României la adresa Ungariei

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a avut o reacție cu privire la declarațiile publice din ultima vreme ale oficialilor de la Budapesta. Meleșcanu a ținut să își exprime, într-un cadru formal, nemulțumirea.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, i-a transmis omologului său ungar, Péter Szijjártó, un apel la moderaţie şi reţinere în declaraţiile publice ale oficialilor de la Budapesta, se arată într-un comunicat de presă.

Meleșcanu s-a arătat nemulțumit de faptul că, în ultima perioadă, aceste declaraţii au inflamat în mod artificial dialogul româno-ungar, informează Ministerul Afacerilor Externe – MAE.

Oficialul român a avut, marţi, o întrevedere cu ministrul afacerilor externe şi comerţului exterior al Ungariei, în marja reuniunii informale a miniştrilor afacerilor externe din statele participante OSCE care a avut loc la Štrbské Pleso, în Slovacia.

”Cu ocazia acestei întrevederi, ministrul Teodor Meleşcanu i-a transmis omologului său ungar un apel la moderaţie şi reţinere în declaraţiile publice ale oficialilor de la Budapesta, arătând că, în ultima perioadă, aceste declaraţii au inflamat în mod artificial dialogul româno-ungar”, precizează comunicatul MAE.

În plus, ”ministrul Teodor Meleşcanu a evidenţiat faptul că numai comunicarea bilaterală deschisă şi pragmatică, în consonanţă cu valorile europene şi euroatlantice şi cu Parteneriatul Strategic dintre România si Ungaria, poate duce la rezolvarea, prin dialog, a situaţiilor de orice natură”, arată sursa citată.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*