◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Wimbledon 2019 / Impresionant: Halep a alergat în primul set cu Zhang mai mult decât Serena în trei seturi. Distanţa acoperită

Simona Halep a făcut un efort supraomenesc în primul set al duelului cu Shuai Zhang, disputat în sferturile de la All England Club. Românca a acoperit într-un singur set mai mult teren decât în meciurile cu Azarenka sau „Coco” Gauff.

Condusă cu 4-1 la gameuri, campioana noastră a devenit un adevărat „robot”, în sensul în care a alergat dintr-un colţ în celălalt al terenului, nefiind dispusă să renunţe la vreun punct, independent cât de greu de obţinut părea în acel moment, în funcţie de cum se disputase schimbul.

Acest lucru a făcut-o pe Halep să alerge nu mai puţin de 1,8 kilometri, în primul set. Mai mult decât în întregul meci contra lui Cori Gauff şi decât în partida cu Azarenka, din turul trei.

Cu un raport de 10 winners şi 12 greşeli neforţate, Halep şi-a adjudecat în cele din urmă setul la tiebreak (7-4).

Pentru a înţelege mai bine cât de mult a putut alerga Simo în primul set, trebuie spus că în cel de-al doilea aceasta a acoperit doar 682 metri. Evident, a fost vorba de mai puţine gameuri, dar 1,8 kilometri rămâne un reper impresionant.

1775 metri a alergat Serena Williams în sfertul cu Alison Riske, disputat pe parcursul a trei seturi.

Simona Halep, despre intensitatea primului set

Întrebată la conferinţa de presă despre cât de mult efort a depus în primul set al duelului cu Zhang, Simona admis că a fost cel mai intens set din 2019. Dar asta a ajutat-o enorm în plan mental, dându-i o forţă psihică enormă.

Da, consider că a fost cel mai intens set. Spun asta şi pentru că a avut 4-1. A trebuit tot timpul să lupt, să vin din spate, dar mă bucur că am revenit, pentru că am câştigat mult la nivelul încrederii. Mi-am dat seama că am puterea necesară să revin de la orice scor. Am fost puternică mental, dar am schimbat şi tactica: am jucat mai mai sus şi cu mai mult efect, pentru că îi plăcea foarte mult să joc drept„, a spus Halep în conferinţă.

Pentru Simona urmează semifinala cu Elina Svitolina, care se va desfăşura

DIGI24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *