◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Alexandru Maxim – cel mai bun sezon din ultimii șase ani, sub bagheta lui Șumudică

Alexandru Maxim, a înscris în partida câștigată de Gaziantep cu scorul de 3-1 în fața lui Konyaspor, din etapa a 31-a din campionatul Turciei. Mijlocașul român are cea mai bună evoluție după sezonul din 2013/2014, când evolua la Sttutgart.

Gaziantep, echipa antrenată de Marius Șumudică este revelația actualului sezon din Super Liga din Turcia, ea urcând pe locul 8 în clasament după victoria de aseară obținută cu mari emoții în final.

Oaspeții au marcat în primul sfert de oră prin Deni Milosevic și păreau că se vor impune, conducând până aproape de terminarea meciului. Însă revenirea gazdelor s-a produs de-abia în minutul 87, când Alexandru Maxim a transformat perfect un penalty.

Apoi, Gaziantep s-a dezlănțuit, marcând de încă două ori, prin Furkan (minutul 89) și Pawlowski (minutul 90+9). Cu 3 etape până la finalul campionatului, echipa lui Șumudică are 41 de puncte și ocupă poziția a 8-a, fiind fără griji în privința retrogradării.

Mijlocașul nostru, cotat la 1,8 milioane de euro de către site-ul de specialitate transfermarkt, a reușit a 5-lea său gol în campionatul din Turcia, evoluând titular în 12 meciuri la Gaziantep. În vârstă de 30 de ani, Maxim a avut o revenire la forma sa maximă în acest retur, când a fost împrumutat de către Mainz.

Românul și-a relansat cariera sub bagheta lui Șumudică, el având cifre foarte bune, în comparație cu ultimii ani, când a jucat în Bundesliga. Cel mai bun sezon al său a fost 2013/2014, când a înscris 7 goluri în tricoul lui Stuttgart, în Germania.

Maxim se poate gândi acum la selecționarea sa în naționala României pentru barajul cu Islanda, de calificare la Euro 2021, care se va disputa la Reykyavik, pe 8 octombrie. Mijlocașul are 39 de partide și 5 goluri pentru reprezentativa tricolorilor, iar ultimul meci disputat fiind pe 9 mai 2019, când echipa condusă de Cosmin Contra ceda cu 1-2 în fața Spaniei, la București.

George Titus Albulescu / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *