default-logo

Festivalul Internațional de Poezie „Drumuri de spice”

Laureatul ediției a XXV-a a festivalului este marele rapsod al românilor, Grigore Leșe.
Timp de două zile, 27 şi 28 iulie, Uzdinul a redevenit capitala literară a românilor. Aici a avut loc, pentru a 25-a oară, Festivalul Internaţional de Poezie „Drumuri de spice”, organizator fi ind, ca şi în anii precedenţi, Societatea Literar-Artistică „Tibiscus”.

La inaugurarea manifestării, vineri, 27 iulie, în orele după-amiezii, pe faţada Casei de Cultură „Doina” a fost dezvelită şi sfi nţită o placă de marmură pe care sunt trecute numele a 10 laureaţi (2009-2018).

La Şcoala Generală „Sf. Gheorghe” a urmat o întâlnire literar – culturală, la care au fost lansate mai multe cărţi noi. Printre ele a fost şi albumul de fotografi i al autoarei Ana Boier, care certifi că activitatea bogată a Asociaţiei Femeilor Pensionare „Bunicuţele” din Uzdin.

Laureatul festivalului, Grigore Leşe, un artist de geniu, a încântat publicul cu un recital de cântece. Domnul Leşe s-a arătat fascinat de Uzdin, afirmând că aici se cultivă dragostea dintre scriitori şi artişti. Cu acest prilej, S.L.A. „Tibiscus” l-a ales membru de onoare.

Titlul de noi membri de onoare ai S.L.A. „Tibiscus” s-a acordat şi Emiliei Mihăilescu (Drobeta Turnu Severin), lui Titu Dinuţ (Şişeşti), Daniel Rogobete din Lugoj şi Petrică Bălteanu din Panciova.

Libertatea.rs

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.