default-logo

Argeș: rock la țară. Începe cel mai mare festival

În comuna argeşeană Corbi se va desfăşura, în perioada 12-14 august, cea de-a patra ediţie a Stonebird, cel mai mare festival rock din mediul rural din România. Trupele care vor concerta anul acesta sunt: vineri, 12 august, Phoenix, Dirty Shirt, Alex Calancea&Lupii, White Mahala şi Bucium. Sâmbătă, 13 august, Iris (Cristi, Valter & Boro), Bucovina, Timpuri Noi, Zob şi Uniforma. Iar duminică, 14 august, vor concerta Cargo, Trooper, Altar, New Jersey (trupă-tribut Bon Jovi) şi C.A.S.H.
Amintim că prima ediţie a festivalului Stonebird a avut loc în vara lui 2018. Conform ziarului Adevărul, „la precedentele trei ediţii ale festivalului rock din comuna Corbi au concertat trupe faimoase şi au fost prezenţi peste 20.000 de fani din toată ţara. Stonebird a contribuit şi la promovarea turismului în Corbi, una dintre cele mai frumoase zone din România”.
Ca atracție turistică, comuna Corbi are cea mai veche mănăstire rupestră din ţară, mânăstire ridicată în secolul al XIV-lea. De asemenea, în satul Jgheaburi, la mai puţin de un kilometru de locul festivalului, poate fi vizitată o căsuţă unicat din secolul al XIX-lea care atrage anual mii de turişti. „Căsuţa Albastră” ar fi singura cu cascadă naturală în curte şi cu o formaţiune despre care legenda spune că ar fi un os de uriaş pietrificat, aflat în peretele de calcar din spatele acesteia. Faptul că impresiile participanţilor la Stonebird despre această zonă superbă au fost împărtăşite şi multor altor oameni a dus la dublarea numărului de turişti la Corbi, de la aproximativ 15.000 înainte de 2018 la peste 30.000 pe an la ora actuală. „Numărul pensiunilor construite în zonă creşte de la an la an, acum locuri libere la aceste cu greu se mai găsesc. Poate dacă renunță cineva”, spune Anca Baciu, primărița comunei. Mihai Căpeț, co-organizator al festivalului, a precizat, în cadrul unei conferințe de presă premergătoare festivalului, că „ediţia din acest an a festivalului Stonebird din comuna Corbi va fi una de neuitat, cu nu mai puţin de trei zile şi trei nopţi de rock autentic şi numeroase surprize. Camparea şi parcarea sunt gratuite pentru cei care au abonament la Stonebird. Vom avea şi spaţii amenajate pentru copii. Fanii rock-ului care vor veni la festival vor putea să vadă şi peisajele şi locurile minunate din Corbi. Iar Primăria Corbi este, ca la fiecare ediţie, un partener extrem de implicat în organizarea şi susţinerea Stonebird”.
Abonamentele pentru Stonebird pot fi achiziţionate de pe site-ul ambilet.ro şi costă 250 de lei până pe 11 august inclusiv. Cei care îşi vor achiziţiona abonamente în ziua festivalului vor plăti 300 de lei. Copiii cu vârsta de până la 12 ani vor avea acces gratuit la Stonebird. Copiii care nu au împlinit vârsta de 8 ani au acces în zona de festival doar însoţiţi de un părinte iar copiii care nu au împlinit vârsta de 14 ani au acces în perimetrul festivalului doar însoţiţi de un adult. Persoanele cu dizabilităţi vor beneficia de acces liber la Stonebird. Mai trebuie spus că un concert, cel de duminică, va fi tradus în limbajul mimico-gestual de către Lavinia Chiţu, interpretă autorizată în limbajul mimico-gestual.
Cel puţin 10.000 de fani ai rock-ului sunt aşteptaţi pe parcursul celor trei zile ale festivalului Stonebird de la Corbi, una dintre cele mai nordice comune ale Argeșului, situată într-un cadru natural de o rară frumusețe.

Constantin PAȘOL / UZPR

Foto: aspecte de la edițiile anterioare ale festivalului și Mânăstirea Corbii de Piatră

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*