◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

˝Crăișorul munților˝ comemorat la Carei în atenția presei naționale și județene

Comemorarea Eroului Național Avram Iancu de la Carei a atras atenția presei naționale și județene. Au consemnat alături de UZPR și Napoca News, Magazin Critic, ZiareLive, Glasulinfo, Informația Zilei Satu Mare  precum și ActiveNews.

https://uzpr.ro/36696/eroul-national-avram-iancu-a-fost-comemorat-la-carei/

http://www.napocanews.ro/2020/09/comemorare-a-148-de-ani-de-la-trecerea-la-cele-vesnice-a-eroului-national-roman-avram-iancu-la-carei.html
https://www.activenews.ro/stiri/148-de-ani-de-la-invesnicirea-lui-Avram-Iancu-marcati-duminica-la-Carei.-UDMR-a-cenzurat-evenimentul-162598

http://www.magazincritic.ro/2020/09/08/eroul-national-avram-iancu-a-fost-comemorat-la-carei/

Despre evenimentul de la Carei a consemnat și Informația zilei Satu Mare.

https://www.informatia-zilei.ro/sm/avram-iancu-comemorat-la-carei-la-148-de-ani-de-la-moartea-sa/

Duminică, 6 septembrie 2020, a avut loc la Carei comemorarea Eroului Național Avram Iancu la 148 de ani de la moartea sa, în organizarea ASTRA Despărțământul  ,,Aurel Coza,,  Carei, Asociația colonia moților Ianculești, SC Ianculești SRL și Asociația foștilor refugiați și expulzați din 1940. Au fost prezente  Despărțămintele ASTRA din Alba Iulia, Blaj și Aiud, Asociația cadrelor militare în rezervă și Asociația Unirea 2009 Carei. Nu a participat niciun reprezentant al autorităților locale sau județene. Mai mult, Primăria Carei nu a postat pe pagina sa anunțul despre eveniment așa cum procedează cu ocazia altor evenimente, ignorând voit faptul că și românii din oraș  au dreptul de a beneficia de mediatizare pe pagina oficială a organizației guvernamentale care este Primăria. Nu a fost postat nici anunțul despre marcarea a 80 de ani de la Dictatul de la Viena, eveniment organizat de către Asociația foștilor refugiați și expulzați din 1940 în fața monumentului comemorativ din Carei.

Serbările Naționale de la Țebea vor avea loc în acest an la data de 13 septembrie 2020 dar manifestările se vor desfășura pe o perioadă de timp limitat, în curtea bisericii unde se află mormântul Eroului Național Avram Iancu. Nu va mai avea loc spectacolul artistic. Prefectura va limita numărul de persoane prezente la 500.

Pentru săvârșirea la Carei a parastasului în memoria Eroului Național Avram Iancu au dat curs invitației doar doi preoți ortodocși pensionari.

Nici politicienii nu s-au înghesuit la bustul Eroului Național Avram Iancu, fiind prezenți la manifestarea organizată de către ASTRA Carei doar AUR Satu Mare și PNL Carei.

Trăiască Duhul lui Iancu!

În veci pomenirea lui!

Buletin de Carei

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *