default-logo

„ACUM ORI NICIODATĂ CROIEȘTE-ȚI ALTĂ SOARTE”, pentru Reînvierea României!

           Mobilizatoare și extrem de actuale sunt îndemnurile cuprinse în imnul României, DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE, scrise de Andrei Mureșan: ,,Acum ori niciodată croiește-ți altă soarte,/ La care să se-nchine și cruzii tăi dușmani…./Acum ori niciodată să dăm dovezi în lume/ Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman…”. Indiferent dacă alegerile vor avea loc în 6 decembrie sau în martie, partidele care se simt cu adevărat acasă, în România, ar trebui să se coalizeze pentru a declanșa cea mai răsunătoare campanie electorală de conștientizare a poporului român. Strategia acestei campanii electorale, premergătoarei zilei alegerilor parlamentare, ar trebui să conțină elemente patriotice definitorii: dezvăluiri șocante; demascarea trădătorilor de țară; scenarii străine de Interesul național; dejucarea unor defăimări emoționale a contracandidaților puternici; capcanele electorale, care invocă în mod fals acuzații nesustenabile cu scopul de a induce în eroare  electoratul; scoaterea în evidență a priorităților necesare relansării economice a țării; perspectivele majorării salariilor din mediul privat și de la stat, dar și a pensiilor în baza unor proiecte economice menite să aducă plusvaloare și implicit bani mai mulți la bugetul consolidat al statului; stabilitate și relaxare în domeniul fiscalității;încurajarea exporturilor, a producției agricole autohtone și implicit a mediului de afaceri românesc; eliminarea tendinței de „dictatură” ascunsă sub dorința de a deține supremația Puterii în România, susținută cu fonduri bănești provenite din surse dubioase și concesii înjositoare.

            ,,Acum ori niciodată croiește-ți altă soarte!”. Politicienii, care-și iubesc cu adevărat țara, TREBUIE „să pună piciorul în prag”, să iasă cu mult curaj în fața națiunii și „să despartă apele de uscat”. Să aleagă „grâul din neghină”, dar și să lumineze poporul cu argumente incontestabile pentru ca alegătorii să poată discerne, indiferent de culoarea politică, binele de rău, candidații aserviți unor interese ascunse de candidații bine intenționați, care vor veghea și vor milita în următorii patru ani pentru definitivarea instaurării stării de NORMALITATE în România. O campanie electorală timidă, șovăitoare, lipsită de consistența și vehemența conștientizării alegătorilor „va deschide larg porțile” unor candidați, care au scenarii emoționale, de interfață, ostile potențialului economic și năzuințelor românilor. ACUM e momentul pentru o campanie electorală ofensivă, fără precedent, care-i să-i determine pe români să voteze cu „Coaliția partidelor”, care vor cu adevărat ca în viitor românii „să se simtă din nou acasă” și nu „străini” în propria lor țară. Referitor la acest deziderat, cu profunde conotații patriotice sincere, Vasile Tărâțeanu a publicat în ziarul Certitudinea nr. 73/ 29 septembrie- 13 octombrie 2020, poezia DOR DE DOINĂ…desigur de poezia DOINA scrisă de poetul nostru național Mihai Eminescu, care are ca motto versurile: ,,De la Nistru pân-la Tisa, Tot românu’ plânsu-mi-sa…”. În actualitate, poetul Vasile Tărâțeanu a scris poezia DOR DE DOINĂ, din care am selectat două strofe:,,Ți s-au plâns românii toți/ De la munte pân-la mare,/ Domnule Poet, te rog,/ Dă-mi și mie ascultare./ Căci și eu pe suflet port/ O durere ce m-apasă;/ E durerea unui neam,/ Care e și nu-i acasă…”.

În același ziar, dr. George Coandă a publicat un articol-manifest în care afirmă printre altele:,, …Într-o dementă și înaltă trădare națională, România a fost, este și continuă să fie dezindustrializată. Repet, este o demență tot acest proces de asasinat economic, iar briganzii ( brigand, briganzi:Tâlhar(i) de drumul mare – după DEX ) de aiurea, cărora li s-au dat pe mână – și pe nimic – întreprinderi performante pe care aceștia le închid, trimițându-le la fier vechi. A se vedea cazurile, din ultima vreme, ale ELECTROPUTERE de la Craiova și I.M.G. din București. Iar la Palatul Cotroceni, și la Palatul Victoria, și la Casa Poporului – mucles ( Tăcere, ssst! – după DEX). Ba da: se aude doar huhuhu, cântecul funebru al unor cucuvele nebune…NOI SUNTEM DE VINĂ pentru că ne votăm conducătorii după cum suntem, cu perversitate, manipulați. Suntem un popor de naivi incurabili…Mai cred, însă – oare încă mai sunt naiv? – în Reînvierea patriei. Dar cine se va încumeta s-o resusciteze?”.Această întrebare poate se va regăsi înNucleul revoluționar al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, care cu siguranță va mobiliza„Marea coaliție a partidelor”, care iubesc cu adevărat România.Acest Nucleu revoluționar se aflămaterializat în cuvintele vehemente:,, NU SUNTEM NAIVI! CREDEM ÎNCĂ ÎN REÎNVIEREA ROMÂNIEI!Politicienii care-și iubesc cu adevărat țara TREBUIE „să pună piciorul în prag”, să iasă în fața națiunii și „să despartă apele de uscat”, așa cum a scris dr. George Coandă în acest articol-manifest.DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE! ,,Ce-ți doresc eu ție ?”. NU lăsați ,,străinii”, de aici și de pretutindeni, să ne domine prin inginerii electorale și scenarii emoționale profitabile!  ,,Acum ori niciodată croiește-ți altă soarte!” și reîntoarce-te acasă, „…dulce Românie”…

Dumitru Țimerman – președinte Filiala UZPR ,,Anton Davidescu” Satu Mare-Sălaj

 

Despre autor

Lasă un răspuns

*