◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Iga Swiatek – Sofia Kenin 6-4, 6-1, în finala Roland Garros. La 19 ani, poloneza care a „demolat-o” pe Halep scrie istorie

Iga Swiatek (19 ani) a câștigat finala feminină a turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după ce a învins-o pe Sofia Kenin (21 de ani), scor 6-4, 6-1, pe arena Philippe Chatrier din Paris.

Iga Swiatek – Sofia Kenin 6-4, 6-1

Iga Swiatek a tranșat finala feminină de la Roland Garros după o oră și 21 de minute. Este prima sportivă din Polonia care obține un trofeu de Grand Slam. În acest moment Iga, ocupă locul 53 în clasamentul WTA, dar acum va face un salt impresionant în clasament.

Iga Swiatek este cea care a eliminat-o pe Simona Halep în optimi.


Deși specialiștii anticipau că Simona Halep, principală favorită, deținea șanse reale de a câștiga cel de-al doilea titlu pe suprafața cărămizie din Franța, eleva lui Darren Cahill și Artemon Apostu Efremov s-a înclinat încă din optimi, în fața polonezei Iga Swiatek, cea pe care o învinsese la ediția precedentă. 

Swiatek – Kenin, finala feminină de la Roland Garros 2020

Finala de azi a provocat printre experți și o dezbatere privind o nouă generație în tenisul feminin, condusă de cele două jucătoare care azi își vor disputa titlul la ineditul turneu marcat de abandonuri, discuții aprinse cu oficialii și reproșuri ale jucătorilor de top. 

Swiatek – Kenin e meciul în care poloneza pornește drept favorită conform caselor de pariuri, dar Kenin, campioana de la Australian Open, e o jucătoare care își adaptează excelent stilul pentru orice adversară. Agresivă și imprevizibilă, Iga a jucat fără greșeală la acest turneu și și-a surprins oponentele care i s-au ivit pe tablou tocmai datorită unei răutăți pozitive, tenis variat și o deplasare excelentă pe teren. 

Swiatek a învins-o pe Kenin în 2016, la Roland Garros, în competiția junioarelor

Iga Swiatek și Sofia Kenin s-au întâlnit o singură dată în carieră. Se întâmpla tot la Roland Garros, în urmă cu patru ani, când cele două staruri ale tenisului actual evoluau în competiția junioarelor. 

În 2016, poloneza venea din calificări, iar în turul al treilea o avea în față pe Kenin, favorită 10. Cu un psihic de fier și neintimidată de diferența din clasament, Swiatek a câștigat partida cu sportiva din Statele Unite în minimum de seturi, scor 6-4, 7-5. 

  • Iga Swiatek se află în prezent pe 54 în clasamentul WTA, iar cel mai înalt loc atins a fost 48.
  • Sofia Kenin se clasează pe 6 în lume, iar cea mai înaltă poziție pe care a ajuns a fost locul 4. 

La ediția din acest an de la Roland Garros, Ashleigh Barty, Naomi Osaka și Bianca Andreescu au delcarat forfait, în timp ce Serena Williams s-a retras în timpul competiției din cauza unei accidentări la tendonul ahilian.

Finala masculină e programată duminică, între Rafael Nadal și Novak Djokovic.

digisport.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *