default-logo

O victorie importantă la Chișinău

Din cauza unor tertipuri inventate de factori de decizie din Republica Moldova, înregistrarea Sucursalei Chișinău a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România a fost greu de realizat, procedura întâmpinând diverse obstacole doar pentru faptul că este o Uniune a Ziariștilor Profesioniști „dintr-o țară străină”.

La 6 noiembrie curent, Sucursala Chișinău a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România a obținut o victorie importantă, fiind înregistrată oficial la Agenția Servicii Publice din Republica Moldova.

Suntem una dintre cele mai mari filiale din Țară având la momentul actual 90 de membri, între ei aflându-se cunoscuți oameni de cultură, scriitori, ziariști, academicieni (acad. Mihai Cimpoi, Nicolae Dabija, Aurelian Silvestru, Iulian Filip etc.).

Scopul nostru este să-i adunăm pe toți ziariștii într-o singură societate și să pledăm pentru o ziaristică fără granițe. Deviza noastră e: „Două țări românești și o singură presă românească!”

Sucursala Chișinău a UZPR are același statut și va activa conform principiilor și valorilor Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

 

Doina DABIJA,

președinte al Sucursalei Chișinău

a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.