default-logo

Turciții

Domnitorii noștri dintâi – Mircea cel Bătrân, Ștefan cel Mare, Petru Rareș, Mihai Viteazul au fost mai întâi de toate creștini, apoi și domnitori. 

Niciunul dintre ei n-a fost „comunist” cum afirmă unii „istorici”  făcuți peste noapte de actuala guvernare.  Scopul fiecăruia dintre ei a fost același: să-și apere  țara și să nu lase pe nimeni să pângărească istoria, limba și identitatea românească, gândul lor fiind mereu la binele poporului și inima – în palma Celui de Sus.

Unii sus-puși, din păcate, nu-și au nici mintea îndreptată spre binele țării și nici inima întoarsă către Dumnezeu. Și, nu știu din care motive, se grăbesc tot timpul să smulgă din pământ rădăcina neamului nostru, ca și cum ei n-ar face parte din el. De aceea își vând cu ușurință sufletul Satanei, obligând acest popor să vorbească cu gura închisă, punându-ne lacăte până și la gânduri.

Iar dacă îndrăznești să-ți șoptești identitatea sau să afirmi că aici a domnit Ștefan cel Mare, ei îți vor declara că domnitorul valah (așa și-a spus chiar el, și – nicidecum „moldovean”), a fost și el „comunist” și a avut „steagul roșu”, numai ca să le dai crezare. 

Însă dacă am putea să le auzim nu doar discursurile de la televizor, dar și ceea ce gândesc, probabil că ne-am îngrozi de ce-i în mintea acestor „Ilieși-vodă” turciți.

Dar cred că undeva mai există totuși o speranță. Și ochii lor orbiți de nevedere se vor deschide și își vor aminti cine sunt, cerându-i acestui popor iertare. 

Doina DABIJA

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.