default-logo

Comemorare Cezar Florea Ioana – ziaristul de cursă lungă. Doi ani de la plecarea dintre noi

CEZAR IOANA avea 85 de ani împliniți la 13 Mai 2020, era un om cu un caracter deosebit, de un optimism debordant. Un profesionist desăvârșit, care a fost în slujba cuvântului scris peste șase decenii. S-a născut în Cetatea Banilor Craiova, fiind al patrulea copil al familiei Ioana H. Ion și Stanca.
Primele încercări în ale scrisului datează din perioada liceului, publicând în ziarele din Craiova, Pitești, București („Înainte” și „Scînteia Tineretului”). În 1969 devine colaborator al ziarului ,,Scânteia”, iar de la 1 Mai 1970, corespondentul acestui ziar pentru județul Timiș și Zona Banatului, până la 22 Decembrie 1989. În această calitate a abordat subiecte din toate domeniile vieții, economice, sociale, culturale, din învățământ-cercetare, sport, turism și din toate genurile gazetărești. Este colaborator la ziarul regional, apoi județean, ,,Drapelul Roșu”. După Revoluție, editează săptămânalul pentru sate ,,Anotimpuri”, devenit bilunar, al specialiștilor și cercetătorilor din agricultura și silvicultura Banatului. În perioada 1995-1996, Cezar Ioana a îndeplinit funcția de redactor la cotidianul Guvernului ,,Vocea României„ iar din decembrie 1996 colaborează ca redactor la alte două publicații naționale ,,Agricultura României” și ,,Curierul Național”.
Și-a pus întreaga activitate publicistică în slujba oamenilor pe care i-a îndrăgit foarte mult, fiind un membru marcant al UZP România. Pentru prodigioasa și îndelungata sa activitate, seniorul presei românești a fost decorat cu ,,Ordinul Muncii” dar și cu distincția ,,Credință și Loialitate” a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.
A fost un român devotat, un patriot luminat, un ziarist de excepție și notorietate.
Momentul comemorativ a fost organizat de fiica răposatului Cezar Ioana, la care au participat cunoștințe, prieteni și ziariștii Ioan Medoia, Ioan Ionescu, Horia Țâru, Andrei Gorșcovoz.
Membrii Filialei UZPR ,,Valeriu Braniște” Timiș nu-l vor uita niciodată!
Dumnezeu să-l odihnească!

Dumitru BUȚOI / UZPR Timiș

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*