default-logo

Rețeaua Jurnaliștilor din America Centrală, susținută de Guvernul britanic

Ambasadele Marii Britanii din Guatemala, El Salvador și Costa Rica au susținut cel de-al 12-lea Forum al Jurnalismului din America Centrală, organizat de instituția media independentă El Faro. Zeci de jurnalişti din Guatemala, El Salvador, Honduras şi Nicaragua s-au întâlnit în Antigua Guatemala pentru a participa la Forumul Jurnalismului din America Centrală din 2022, susținut de fonduri britanice.
Jurnaliştii au participat la cinci ateliere diferite, susţinute de profesionişti locali şi internaţionali de renume, în care au discutat despre ascensiunea formatelor de ştiri inovatoare, cum ar fi podcast-urile, starea libertăţii presei în regiune şi mai multe discuţii deschise despre actualitatea din America Latină.
O descoperire a agendei a fost crearea Rețelei Jurnaliștilor din America Centrală, compusă din jurnalişti, mai multe ţări donatoare şi organizaţii internaţionale care sprijină libertatea presei. Această rețea îi va ajuta să lucreze împreună pentru a face față provocărilor și a acţiona pentru protejarea libertății de exprimare. Potrivit gov.uk, Rețeaua Jurnaliștilor din America Centrală este prima piatră de temelie către o colaborare regională, care va oferi alianțe pentru apărarea spațiilor civice, sprijinirea sănătății mintale a jurnaliștilor și aducerea cetățenilor mai aproape de dreptul lor de a fi informați.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*