◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.04.2024

Eveniment ZOOM caritabil UK Romanian Diaspora Fundraiser 2020 (12 decembrie 2020, ora 19.00, ora Angliei)

Iată-ne ajunși în decembrie, magica lună în care eram cu toții obișnuiți să ne întâlnim în cadrul unor evenimente caritabile, să revedem oameni dragi, eram cu toții ocupați organizându-ne agendele înainte de a ne bucura de marea sărbătoare a Crăciunului. Știm că încheiem un an pe care nici tu, nici noi nu îl vom uita vreodată din multe motive, dar nu de aceea îți scriem acest mesaj. Noi, la Români în UK, am sărbătorit anul acesta 20 de ani de activitate online. Așa că acum la final de an, te invităm să ne fii alături virtual, pe Zoom. Te invităm la o seară magică caritabilă de decembrie alături de oameni frumoși:

Romanian Diaspora Fundraiser 2020, sâmbătă 12 decembrie 2020, la ora 19.00.

Nume celebre și mai puțin celebre dar cu un zâmbet mare și generozitate vor fi alături să vă aducă aproape, chiar dacă ne întâlnim virtual. Avem muzică, comedie, licitație și avem „Bătălia regală”. Jurnalista britanică Tessa Dunlop, Excelența sa Ambasadorul Marii Britanii la București, Andrew Noble și Prințul Nicolae al României se vor întrece într-un concurs ce testează  limba română, cultura, istoria, mâncarea și băutura din România, sub supravegherea pianistei Alexandra Dariescu și a actriței Mădălina Bellariu Ion.

De ce ne întâlnim cu toții?

Pentru ca împreună să reușim să strângem fonduri pentru Casa Ioana, un ONG din București care susține victimele violenței domestice și oferă adăpost familiilor fără locuință. Este unul din acele rare locuri unde ajung cei vulnerabili și lipsiți de speranță și ies atunci când sunt pregătiți pentru o viață altfel, o viață normală. Imaginile spun mai mult decât o mie de cuvinte, așa că despre Casa Ioana și șansele oferite celor care le calcă pragul la o viață nouă te lăsăm să afli aici.

Cine suntem cei care stăm in spatele acestei invitații? 

De noi ai auzit, ne-am cunoscut aici, în cea mai mare comunitate online a românilor din UK www.romani.co.uk, iar pe partenerii noștri în acest proiect caritabil dacă nu îi știi încă te invităm să îi cunoști pe 12 decembrie 2020, ora 19.00 (21.00, ora României). Reuniți de David Webster sub tutela UK Romania Group, pentru cauze caritabile și de reprezentare a comunității românești din UK suntem în acest proiect alături de Grasp UK, Cercul Donatorilor Londra, Societatea Medicilor Români din UK, Fundația Rațiu, Ro&You, LSRS UK și Romanian IT.

Ce te rugăm? 

Să ni te alături la linkul următor pe ZOOM 

Ajută-ne cu un share al acestei știri și invită și alți prieteni pentru că „Împreună ne este mai ușor” și serile de decembrie sunt magice atunci când suntem mai mulți împreună. Un  £1 de la tine și un £1 de la noi, și de la alții vor fi de ajutor mai mare atunci când vor ajunge la Casa Ioana.

Cum poți dona? 

Vrem să fim împreună cât mai mulți în această seară caritabilă, diferită și deosebită, căci oameni minunați precum Tessa Dunlop, Prințul Nicolae al României, Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii, celebra pianistă Alexandra Dariescu, actrița Mădălina Belariu Ion vor fi online, la un eveniment cum nu a mai avut loc. Pe lângă această Bătălie Roială, te vom invita să participi la Skills Auction-ul nostru și pe lângă ceea ce licitezi, vei contribui cu donația ta la o cauză nobilă.

Știm și că mulți dintre voi sunteți Zoomed out sau aveți deja alte planuri. Noi te vrem alături, la o seară superbă, dar dacă nu poți să ni te alături te rugăm să lași o donație pentru Casa Ioana, noi și ceilalți organizatori îți mulțumim și te invităm să dai click la https://www.crowdfunder.co.uk/casa-ioana-1  

Casa Ioana, un loc „de bine” al Bucureștiului și o poveste care bate filmul  

Ian Tilling a vizitat România pentru a ajuta copii orfani ai sistemului comunist  și nu a mai plecat niciodată. ONG-ul unui fost polițist britanic, Casa Ioana este unul dintre acele locuri rare care schimbă vieți: un loc în care femei și copii supuși violenței domestice pot merge pentru a fi în siguranță și pentru a-și reconstrui viețile în București.

A venit în România prima dată în 1990, imediat după prăbușirea regimului comunist. După 30 de ani, Casa Ioana este locul lui și al unor voluntari minunați care creează o lume mai bună pentru copii și femei ce aleg să plece din cauza abuzurilor și să își croiască un drum nou.

Ian Tilling a jucat un rol esențial în înființarea adăposturilor din București, inițial pentru orfani, iar mai târziu pentru persoane fără adăpost și apoi pentru familii ce sufereau de abuzuri domestice.

A venit în Romania cu ajutoare, alături de o asistentă medicală, cu provizii și donații medicale, după ce a văzut imaginile copiilor din orfelinate, imagini care au făcut înconjurul lumii. Ceea ce a văzut în orfelinatul de la Plătărești, unde a ajuns atunci lângă copiii aliniați în celebrele paturi etajate cu zăbrele, l-a marcat atât de mult încât a revenit cu o impresionantă echipă de voluntari și ajutoare, iar în anul 1992 s-a pensionat și a revenit la București.

A văzut probabil România aceea pe care mulți dintre noi ne-a determinat să o părăsim căutând o viață în altă țară, s-a lovit de corupția Bucureștiului și, în ciuda multor promisiuni încălcate ale autorităților locale, nu a renunțat. A trăit în Ferentari o iarnă, alături de copiii străzii, într-unul din blocurile lăsate în paragină și, deși nu doar odată a fost îndemnat de prieteni să renunțe și să se întoarcă în Anglia, nu a renunțat, ci a continuat, găsind o forță imensă pentru a merge mai departe, pentru a ajuta o mână de oameni vulnerabili, copii ai străzii.

Decorat de Regina Angliei și de Președinția României pentru munca sa caritabilă în București, Ian Tilling, la cei 70 de ani ai săi, a vopsit și reparat, cot la cot cu alți voluntari, clădirea unde a apărut Casa Ioana.

Astăzi ONG-ul reprezintă cel mai mare centru de adăpost pentru victimele abuzurilor domestice din București, însă anul acesta bugetul și activitatea au fost reduse mult. În vremuri de criză donațiile care în Romania se adună cu greu, s-au diminuat mult. 80% din fonduri vin din donații private și doar 20% din fondurile ONG-urile sunt suportate de statul roman. Lipsa banilor înseamnă o încetare a ajutorului pentru cei care depind de Casa Ioana într-o perioadă foarte vulnerabila a vieții.
De ce am ales sa donăm ONG-ului Casa Ioana? Ian Tilling trăiește la București din pensia sa de polițist din Anglia, și de peste 25 de ani ajută necondiționat oameni vulnerabili. Fără se se dea bătut. ONG-ul Casa Ioana schimbă vieți, copiii intră în sistemul de educație și mamele sunt ajutate să găsească joburi, să se întrețină și să strângă bani suficienți pentru a putea să închirieze o locuință pentru ele și copii lor. La plecare sunt alți oameni, căci se pot întreține și încep o viață nouă. În locul lor, vin alte mame și alți copii. Cu un buget modest, Casa Ioana face multe, și noi sperăm ca mica noastră contribuție să vă îndemne pe cât mai mulți dintre voi să rămâneți în viitor aproape de Casa Ioana.

Mai multe despre Ian Tilling și despre o viață care bate filmul, te invităm să afli miercuri, 9 decembrie 2020, la ora 19.00 în seara de deschidere a UK Romanian Diaspora Fundraiser. 

 

leviathan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *