Sus cu nația română!

Amplu spațiu publicistic alocat Centenarului României în paginile săptămânalului rezidenților germani din Spania!

” Costa Blanca Nachrichten” – ziarul germanilor stabiliți în Spania alocă în ediția din 30. Noiembrie 2018 un spațiu publicistic generos Centenarului României.

Situația din țară este analizată lucid, nepărtinitor. Articolele, interviurile și reportajele au la bază o documentare temeinică și sunt scrise la cu înalt spirit profesionist, din poziție neutră. Ghinioanele istoriei sunt numite clar, fără ocolișuri (ciopârțire, comunism, corupție). O imagine de la egal la egal!

Suntem numiți ultimii urmași ai Romei, priviți ca un popor demn, cu o țară extraordinar de frumoasă și de bogată. Românii din Spania sunt prezentați polifațetic, fără lingușeli, dar și fără critici părtinitoare. Cei intervievați sunt portretizaţi ca oameni de nădejde, responsabili, întreprinzători, liberi.

Calitățile poporului sunt recunoscute cinstit, fără echivoc (hărnicie, spirit deschis, optimism, istețime, cinste). Suntem priviți ca membri deplini ai concertului european, cu înclinații mai degrabă occidentale decât balcanice.

Am avut onoarea și plăcerea de a acorda și eu un interviu, legat mai mult de germanii din România, în mijlocul cărora am crescut. Îl anexez, chiar dacă e în germană (pag. 33).

Facem totul pentru ca țărișoara să fie privită cu ochi buni!

Să ne trăim!

Mai multe informații și detalii în internet găsiți aici:

https://www.costanachrichten.com/costa-blanca-nachrichten/rumaenische-jahrhundertfeier/

https://www.costanachrichten.com/costa-blanca-nachrichten/aktuelle-cbn-ausgabe/unsere-grosse-union/

Corespondență din Spania

Gabriela Căluțiu Sonnenberg / UZPR

 

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.