Sorana Cîrstea va lua startul în noul sezon, la turneul de la Dubai

Sorana Cîrstea (nr. 85 WTA) va debuta în noul circuit mondial de tenis la competiția ITF de la Dubai, care va începe pe 10 decembrie 2018. Pe lista de jucătoare înscrise la turneul din Emiratele Arabe, românca este favorită nr. 7, conform site-ului oficial.

Întrecerea va avea la start, pe tabloul principal, 32 de tenismene, iar principalele favorite vor fi: Kristina Mladenovic (Franța, nr. 43 WTA), Viktoria Kuzmova (Slovacia, nr. 54 WTA), Tatjana Maria (Germania, nr. 74 WTA), Evgeniya Rodina (Rusia, nr. 75 WTA), Mona Barthel (Germania, nr. 80 WTA) și Stefanie Voegele (Elveția, nr. 83 WTA).

La începutul sezonului trecut, Sorana Cîrstea a luat parte la turneul de la Brisbane din Australia, care a debutat pe 31 decembrie 2017. Acolo, ea a avansat în turul al 2-lea, unde a fost învinsă de Anastasija Sevastova (Letonia), obținând 55 de puncte.

În luna ianuarie 2018, românca a mai participat la competițiile de la Hobart (a pierdut în turul 1 cu Heather Watson, acumulând 1 punct), la Australian Open (a ieșit în R64, 70 de puncte) și la St. Petersburg, Rusia (eliminată în R32, 1 punct).

Cele mai bune rezultate ale Soranei Cîrstea din sezonul trecut au fost: sferturi de finală la turneele de la Nurnberg (Germania), București (România) din categoria International și optimi la Doha, din seria Premier 5.

La sfârșitul lui 2018, Cîrstea s-a clasat pe 85 în clasamentul mondial WTA, regresând după treapta a 37-a din decembrie 2017. Cea mai bună poziție din cariera sa a avut-o pe 12 august 2013, când a ocupat locul 21.

George Titus Albulescu/UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.