◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Povești Împreună

Pe Pitar Moș se scriu povești. Părinți sosiți de departe se adună la ceas de seară în centrul Bucureștiului și într-un apartament la etajul unu al unui bloc interbelic învață limba, istoria și geografia română. Voluntarii-profesori prind și ei, în schimb, din cultura acestor părinți, buchisesc după joburi în limba farsi (persană) și araba și mai gustă, la sărbători, din mâncărurile rafinate siriene, pakistaneze și egiptene…

În același apartament se scriu alte povești, cu protagoniști mai mici și cu un profesor de artă. Ei deocamdată fac teme și pictează. Prind limba engleză și română din zbor și se joacă de-a artiștii cu acrilice și acuarele.
În lucrările lor răzbat acorduri cromatice orientale din țările în care s-au născut (Afganistan, Iran, Irak, Siria, Iordania) și se recompun în limbaje universale.
Împărțim pensulele, ne amestecăm culorile împreună și tot împreună decidem ce teme abordăm. Ne luăm la întrecere, evaluăm la final și decretăm care a fost mai inspirat în ziua aceea. Dar la final, după ce spălăm pensulele și curățăm acuarelele, ne bucurăm. Ne-a mai reușit o lucrare bună de expoziție.
În altă parte a orașului, aproape de Piața Obor, alți mici artiști bucureșteni creează. La fel. În aceleași acorduri, pe aceleași suporturi, cu aceleași gânduri.

Pe 12 decembrie, toți acești mici artiști se întâlnesc în același spațiu, unde lucrează niște domni cu afaceri serioase (ArtAccess). Se vor cunoaște și vor expune pe aceleași simeze. Și vor scrie alte povești, împreună.

Vernisajul are loc pe data de 12 decembrie, în clădirea din Calea Floreasca nr. 194, la etajul 5, de la ora 18:30. Deschiderea expoziției este precedată de un moment muzical susținut de Maya Maria Musat și urmat de un accent culinar pregătit de Dna Samira Esfahani.

Eveniment caritabil susţinut de Vertigo Venue Conacul Boierului si Musket!

M.C.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *