◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Cupole de flori, cascadă de trandafiri și umbrele colorate, la Timfloralis, în Timişoara

O maşină din a cărei capotă curge o cascadă de trandafiri, un simbol al Centenarului României realizat din flori, motive florale pictate pe asfalt, sute de umbrele colorate şi aranjamente inedite pot fi admirate în centrul Timişoarei, în cadrul Festivalului Timfloralis.

Zeci de mii de flori în diferite culori, în special trandafiri, muşcate şi panseluţe, “inundă”, de vineri până duminică, centrul Timişoarei. Primăria organizează în această perioadă cea de-a patra ediţie a festivalului florilor Timfloralis.

Unul dintre principalele puncte de atracţie este strada Alba Iulia, unde a fost realizat un acoperiş din aproximativ 600 de umbrele colorate, sub care trecătorii se pot fotografia. De asemenea, în Piaţa Victoriei au fost instalate zeci de decoraţiuni florale: cupole din petunii, elemente de mobilier îmbrăcate în muşchi, “Fântâna cu Peşti” a fost împodobită cu trandafiri şi iederă, iar din capota unei maşini de epocă curge o cascadă de trandafiri.

De asemenea, pe platoul din faţa clădirii Operei a fost realizat un photo corner inedit. Totodată, podul Mihai Viteazu a fost împodobit în premieră, iar simbolurile Centenarului României şi a anului 2021, când Timişoara va deveni Capitală Europeană a Culturii, au fost realizate din flori.

Un alt punct de atracţie în cadrul Timfloralis este strada pietonală Mărăşeşti, unde se regăsesc motive florale pictate pe asfalt.

“Timişoara este un oraş deosebit. Ce om trebuie să fii să nu iubeşti un asemenea oraş. Nimic pe lumea asta nu este perfect, nici Timişoara nu este perfectă, dar este un oraş excepţional, un oraş în care ţi-e drag să trăieşti. Cred că avem o datorie de onoare să ne promovăm oraşul. Acest festival este peste toate ediţiile precedente. În total, s-au folosit aproximativ 66.500 de fire de flori, fără a include aici verdeaţa care e alături de partea colorată”, a declarat primarul Timişoarei, Nicolae Robu, vineri, la deschiderea festivalului florilor.

Primăria Timişoara a mai pregătit, în perioada 27 – 29 aprilie, o serie de workshop-uri surpriză, demonstraţii floristice pe scena amplasată în Piaţa Victoriei, o paradă a florilor, constând în prezentarea “prinţeselor Timfloralis” în trăsuri cu cai, precum şi o pedalare în timpul căreia participanţii vor purta aranjamente florale.

“Festivalul Timfloralis 2018 supune atenţiei publicului larg creaţii ale artiştilor florişti internaţionali, dar şi timişoreni care, cu siguranţă, vor genera bucurie în sufletele privitorilor”, au transmis reprezentanţii Primăriei Timişoara.

ziuadevest.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *