◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Ziarul „ARGEŞUL” a premiat EXCELENŢA. Solidaritatea în jurul valorii este cheia bunăstării!

O parte dintre premianţii din acest an

Azi, în cochetul restaurant „La Dolce Vita” de pe bulevardul Republicii din Piteşti a avut loc cea de-a 21-a ediţie a Galei „Premiilor de Excelenţă” ale ziarului „Argeşul”. O ediţie organizată sub egida Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România – Filiala Argeș în care alături de noi s-au aflat prieteni şi colaboratori… de cursă lungă, precum academicianul Gheorghe Păun, prefectul Emilian Dragnea, Filofteia Pally, fost director al Muzeului Goleşti, medicii Tiberiu Stănescu, Victoria Irimia, Viorel Pătraşcu, Constantin Nicolescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean, George Caval, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş, Jean Dumitraşcu, directorul Filarmonicii Piteşti, oameni de afaceri, personalităţi din diverse domenii de activitate, jurnalişti. Ideea desprinsă din această întâlnire de suflet a fost nevoia de solidaritate în jurul valorii autentice. Amfitrioni au fost, ca de obicei, directorul cotidianului „Argeşul” – Mihai Golescu, redactorul şef – Gabriel Lixandru şi directorul adjunct – Cristina Miliare. O prezenţă aparte a fost aceea a Roggero Bontacchio, mareşal locotenent de Carabineri din Brescia, Italia, cel care, la semnalele cotidianului nostru, a sprijinit un băieţel sărac din Argeş.

Monografie…

Cu acest prilej, a fost lansată şi o carte realizată de „Argeşul”. O monografie a comunelor judeţului, o fotografie, dacă vreţi, a mediului rural – cu bunele şi relele sale – în Anul Centenarului. Referindu-se la acest an etalon, academicianul Gheorghe Păun, prezent la eveniment, a reliefat faptul că în 2018 nu ne-am ales numai cu Catedrala Mântuirii Neamului, ci şi cu „catedrala din sutele de cărţi editate în acest an”.

„Cine ne scoate din criză?”

Cel care a avut ideea „Premiilor de Excelenţă” este directorul Mihai Golescu, care a rămas preocupat de a aduce în atenţie repere demne de urmat. „Care e ideea cea mai importantă? Cine altcineva ne scoate din criză decât valoarea? Cine o poate promova? Noi, cei din jur, noi, ziarul, noi, autorităţile. Mi-aş dori ca premianţii de astăzi să aibă sprijinul, pentru că ei sunt şi vor rămâne valori, dar pierdem noi ca societate dacă nu pe asta construim. Ne-am străduit să fim un ziar serios, echilibrat şi independent. Cu acest drapel călătorim şi ne dorim să ţinem cont de valori. Nu vom putea construi dacă nu punem la temelie omul valoros, care să ne scoată deasupra nevoii, mai ales în cultură, educaţie şi economie. Primul şi cel mai important om care face ceva în zona economică este fără doar şi poate dl. Gheorghe Badea – un inginer care gândeşte la scară largă şi o face cu succes, în ciuda adversităţilor. Aici, dar şi în alte domenii, trebuie să înlăturăm spaţiile mari dintre noi, să fim tot mai aproape. Solidaritatea este motorul care ne va duce în faţă. Altminteri, nu vom avea propăşire nici economică, nici spirituală, nici sănătate ş.a.m.d. O serie de lucruri sunt foarte importante pentru noi acum, iar unul dintre ele este ca autorităţile să înţeleagă fenomenele de care depinde bunăstarea oamenilor”, a declarat, în deschidere, Mihai Golescu.

O parte dintre premianţii din acest an

„Catedrala din cărţi”
Un vechi prieten al „Argeşului”, el însuşi premiat de-a lungul vremii de ziarul nostru, academicianul Gheorghe Păun, a ţinut să transmită un mesaj de esenţă şi a făcut unele dezvăluiri importante privind valorile pe care acest judeţ le-a dat ţării. „Cred că am supravieţuit prin cultură. Supravieţuirea prin cultură e o strategie pe care trebuie să o avem foarte activ în vedere. Iar în acest an, pe lângă Catedrala Mânturii Neamului, ne-am ales şi cu o catedrală din sutele de cărţi editate în Anul Centenarului. S-a vorbit despre birocraţie, asaltul la identitate ş.a.m.d. Prin cultură trebuie să rezistăm. Iar reţeta longevităţii cred că ţine de optimism şi cumpătare. Aşadar, haideţi să fim mai optimişti! Românii suferă de o boală a pesimismului care ne-a fost inoculată, începând de la lucruri mărunte (de pildă, să vină primăria să ne cureţe în faţa porţii) şi până la problemele majore cu care ne confruntăm. Trebuie să fim mândri că suntem argeşeni. România are 41 de judeţe, o Academie cu peste 170 de academicieni în viaţă. Media e de 4,2 academicieni pe judeţ. Ştiţi câţi academicieni sunt în viaţă din Argeş? Zece! Ştiţi câţi membri ai Academiei are Liceul «Vlaicu Vodă» din Curtea de Argeş? Patru! Tot ce facem bine aici trebuie să fie un motiv de mândrie. Să fim aşadar optimişti şi cumpătaţi şi vom ajunge departe!”, a spus academicianul Păun.

Teofil Vlad, „Omul anului 2018”

Continuare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *