SUMMITUL ISTORIC

Ce scrie presa din Coreea de Nord despre întâlnirea dintre Kim Jong-Un şi Moon Jae-In
Summitul de vineri la care au participat liderii de la Seul şi Phenian a fost o „întrevedere istorică” care deschide drumul spre începutul unei noi ere, relatează mass-media de stat din Coreea de Nord, potrivit site-ul agenţiei Reuters.
Mass-media de stat nord-coreeană a menţionat rar dezbaterea despre denuclearizarea Peninsulei Coreea, fără să intre în prea multe detalii, axându-se în schimb pe teme precum pacea, prosperitatea şi unitatea coreeană.

Agenţia oficială de ştiri a Phenianului, KCNA, a relatat pe larg despre discuţii şi a elogiat angajamentul liderilor celor două state faţă de „completa denuclearizare” a Peninsulei Coreea.

„În cursul discuţiilor, cele două părţi au avut un schimb de opinii sincer şi deschis cu privire la chestiuni de interes comun, inclusiv probleme ca îmbunătăţirea relaţiilor nord-sud, asigurarea păcii în Peninsula Coreeană şi denuclearizarea peninsulei”, a transmis KCNA, relatând că summitul s-a încheiat cu un dineu ce s-a desfăşurat într-o „atmosferă amiabilă încărcată cu sentimente de rude de sânge”.
Principala publicaţie de stat din Coreea de Nord a publicat un material pe mai multe pagini cu fotografii de la summit.

MEDIAFAX

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.