◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

CÂINELE, UN PRIETEN CU O DRAGOSTE NECONDIȚIONATĂ

Despre câini se pune că au o dragoste necondiționată până la capăt. Sunt cunoscute câteva întâmplări care depășesc emoția, sunt de-a dreptul incredibile.

În anul 1924, japonezul Hidesamuro Ueno își cumpără un câine din rasa Akita, pe care îl numește Hachiko. Ueno lucra într-un oraș din apropiera localității în care locuia, astfel încât era obligat să facă naveta zilnic cu ajutorul unui tren.

În fiecare dimineață, câinele îl însoțea la gară, iar seara îl aștepta în apropierea gării. Ani de zile s-a produs acest adevărat ritual. Numai că într-o zi, Ueno a suferit un infarct în urma căruia a murit la servici.

Timp de zece ani de la moartea sa, Hachito l-a așteptat în apropierea gării. Hachiko a murit în apropierea gării așteptându-și stăpânul. În memoria loialității sale, japonezii i-au ridicat o statuie.

George Bush și câinele său
George Bush a fost președintele SUA în perioada 1989-1993. A murit la vârsta de 94 de ani. Media din SUA a prezentat informații cu privire la relația specială pe care președintele o avea cu câinele său, Sally, un splendid labrador.

În 3 decembrie 2018, când trupul neînsuflețit al președintelui era transportat din Texas la Washington, cu ajutorul unui avion, pentru funerarii naționale, Sally a însoțit cortegiul funerar.

În iunie 2018, după moartea soției președintelui, i-a fost oferit în dar un câine, pe care l-a numit Sally, în memoria unui pilot care a salvat viețile a 155 de pasageri, efectuând o aterizare riscantă pe râul Houston, în anul 2009. Sally a păzit sicriul președintelui timp de 48 de ore.

Lady, un câine special
Lady este un Retriever care timp de șase ani a fost prieten devotat al stăpânului său, Parley Nichols. Când Parley a dispărut din spitalul în care urma un tratament pentru demență, a dispărut și câinele.

După o săptămână, trupul neînsufleţit al lui Prley a fost găsit pe un câmp. Alături de el era Lady care l-a păzit tot timpul.
În anul 2005, Miguel Guzman cumpără un cățel pe care îl numește Căpitan. După moartea stăpânului său, câinele a păzit mormântul acestuia câțiva ani, până când a murit și el.

Omar Eduardo Rivera lucra în 11 septembrie 2001, la etajul al 71-lea din World Trade Center. Era specialist în calculatoare și din păcate nevăzător. În momentul în care clădire a fost lovită de primul avion, Rivera a lăsat câinele să plece. Nu s-a întâmplat acest lucru. Câinele l-a ajutat să coboare cele 71 de etaje, salvându-i viața.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *