◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Papa Francisc, mesaj tulburător: ”Omul a devenit avid și lacom ”

Papa Fracisc, cu ocazia sărbătorilor de sfârșit de an, lansează un mesaj cutremurător, în care subliniază că omul a devenit avid și lacom. Suveranul Potif i-a rugat pe credincioși să nu se lase păcăliți și să cadă în plasa consumului fără sens.

Omul a devenit avid și lacom
Societatea din zilele noastre se bazează pe ideea de publicitate și consum. În acest fel, oamenii sunt manipulați zilnic pentru a cumpăra, de parcă scopul lor în viață ar fi acesta.

Papa Francisc, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, le-a transmis un mesaj celor 1,3 miliarde de credincioși. Mesajul este unul de impact, care are menirea să-i trezească pe oameni din ideea consumerismului fără sens și să contempleze mai mult sufletul, cel puțin atunci când vine vorba despre sărbători de asemenea importanță.

”Omul a devenit avid şi lacom. Să aibă, să strângă lucruri pare pentru multe persoane sensul vieţii”, a constatat Papa, în faţa aproximativ 10.000 de credincioşi adunaţi ca în fiecare an în maiestuoasa Bazilică Sfântul Petru la Roma.

Ideea de a strânge cât mai multe lucruri nu este una străină oamenilor din ziua de astăzi. Ei au senzația că astfel vor atinge culmile fericii, însă, această idee este cât de poate de falsă.

”O voracitate insaţiabilă traversează istoria umană, până la paradoxurile de azi, iar astfel unii se livrează la banchete în timp ce mulţi alţii nu au cu ce trăi”, a subliniat luni seara Papa argentinian, un apărător neobosit al celor săraci, îndemnând credincioşii ”să nu alunece în râpele lumescului şi consumerismului”.

Fericirea, o fantasmă greu de atins
În contextul actual, oricărui om îi este greu să fie fericit, pentru că așa cum susține Papa Francisc, fericirea nu se poate atinge printr-un materialism excesiv. Fericirea înseamnă atunci când dăruiești și împarți cu cei mai săraci decât tine.

Din păcate, această idee este fie neînțeleasă sau respinsă de cei mai mulți dintre noi.
”Oare reuşesc să trec de-atâtea lucruri neesenţiale pentru a duce o viaţă simplă? Să ne întrebăm: de Crăciun, oare-mi împart pâinea cu cel care n-o are?”, a mai spus Papa.

Nu este pentru prima dată când un lider spiritual trage asemenea semnale de alarmă, dar cu toate acestea, nimeni nu pare să înțeleagă cu adevărat esența acestor cuvinte.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *