" /> SE SCHIMBĂ HARTA PUTERII ÎN EUROPA ! | Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
default-logo

SE SCHIMBĂ HARTA PUTERII ÎN EUROPA !

Potrivit un studiu publicat de institutul londonez Centre for Economics and Business Research (CEBR), Marea Britanie va fi depășită de o țară din Europa care în 2019 o să devină cea de-a șasea putere economică a lumii.

Decizia Marii Britaniei de a ieși din Uniunea Europeană, a dus la scăderea investițiilor, motiv pentru care Franța va deveni cea de-a șasea putere economică a lumii. Totuși, potrivit aceluiași studiu, până în 2020 Regatul Unit va redeveni a şasea putere economică a lumii, o poziţie pe care ar urma să o menţină până în 2033.,

Pe termen mediu, nu aproape la fel de optimişti cum eram în urmă cu un an, dar ne aşteptăm la obstacole mai ridicate în calea avansului economiei mondiale decât în urmă cu 12 luni”, se arată în raportul care acoperă evoluţia a 193 de ţări până în 2033, potrivit digi24.

China va depăşi probabil SUA, reușind să devină prima economie mondială în 2032, cu doi ani mai târziu decât previziunea iniţială, din cauza politicii monetare mai relaxate şi a deprecierii cursului de schimb. Şi Brazilia ar urma să ajungă în faţa Italiei în 2020, şi nu în 2018.

India ar putea depăşi Marea Britanie şi Franţa în 2020.

Efectele războiului comercial au încetinit anul acesta creşterea principalelor economii mondiale, SUA şi China, şi au afectat evoluţia PIB-ului global. Comerţul mondial va înregistra probabil un avans de aproape 3% anul acesta, mai puţin faţă de creşterea de două treimi din 2017, apreciază CEBR.

m.capital.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.