◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Xi Jinping recurge la metoda lichidării opozanților

Peste 1,5 milioane de cadre ale Partidului Comunist și de funcționari de stat au fost epurați în ultimii cinci ani, de la venirea lui Xi la putere. Scena bătăliei principale o constituie serviciile secrete.

Ma Jian, fost ministru adjunct în Ministerul Securității între 2006 și 2015, șef al contraspionajului, a fost găsit vinovat joi, 27 decembrie, de luare de mită, de contracte încheiate sub presiune și de delict de inițiere, potrivit deciziei unui tribunal din Dalian, provincia Liaoning, care l-a condamnat la închisoare pe viață.

Este cel mai înalt oficial din domeniul securității care intră la închisoare, după condamnarea pe viață în 2015 a lui Zhou Yongkang, fost numărul trei în Partidul Comunist, care răspundea de activitatea serviciilor secrete, a justiției și a poliției.
Cazul lui Ma Jian este legat de Guo Wengui, cel mai căutat fugar din China, un mogul care trăiește în exil la New York, care a intrat în atenția opiniei publice internaționale printr-o serie de dezvăluiri explozive despre corupția care domnește în sânul conducerii Partidului Comunist.

Tribunalul din Dalian a scris pe site-ul său că Ma a acceptat mite „enorme”, iar colaborarea sa cu o companie a lui Guo era „foarte serioasă”. Ma și-ar fi folosit poziția pentru a consipra împreună cu Guo și a ajuta afacerile celui din urmă, recurgând la amenințări pentru a realiza tranzacții ilegale, ca de exemplu obligând anumite persoane să transfere acțiuni, afirmă tribunalul.

Ma Jian ar fi primit 100 de milioane de yuani (14,5 milioane de dolari) pentru prestația sa, la care se adaugă încă 50 milioane de yuani din tranzacționarea de acțiuni bazate pe informații cunoscute ca „insider”.

Continuare pe evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *