◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

FILIALA CONSTANȚA A UZPR / PROIECTE REALISTE PENTRU ANUL ÎN CURS

Evident, întâlnirea membrilor Filialei Constantă a UZPR, desfăşurată sâmbătă 9 februarie, la Muzeul Naţional al Marinei Române, reprezintă un reper cel puţin din două puncte de vedere şi anume, organizatoric şi de evidenţiere a problematicii curente, cu care se confruntă membrii Filialei.

Şedinţa a fost prezidată de coordonatorul filialei, comandorul Ioan Damaschin. Domnia sa a evocat, pentru început, momentul 11 ianuarie 1919, dată la care, „la nici două luni de la Marea Unire “, a avut loc adunarea generală de constituire a UZPR. Printre cei prezenți atunci s-au numărat viitori miniștri (Victor Iamandi, Eugen Filotti) scriitori (Ion Minulescu, Ion Pas, Cezar Petrescu) și ziariști precum Brunea Fox şi Pamfil Şeicaru.

În continuare, au fost evocate momente din activitatea UZPR, aspecte de interes pentru jurnaliști cu referire la statutul Uniunii. Au fost marcate activitățile desfășurate de membrii filialei, în 2018, sub egida Uniunii şi au fost prezentate, deasemenea „Pentalogul membrului UZPR “, propunerile de proiecte pentru anul în curs și alegerea reprezentanților dobrogeni pentru adunarea generală a UZPR, eveniment programat în martie, la București.

De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a vorbit și despre creația jurnalistică și statutul jurnalistului fiind lansat şi concursul pentru Premiile UZPR pentru anul 2018 cu tema „Tot ce-i românesc nu piere “, dedicat atât profesioniștilor din mass-media, cât și tinerilor (elevi și studenți) din țară, dar și jurnaliștilor români din Diaspora. S-a evidenţiat faptul că premiile se vor acorda pentru presă scrisă, presă online, carte de specialitate, radio și televiziune și pentru întreaga activitate jurnalistică (Marele Premiu). Termenul limită de depunere a materialelor jurnalistice este 31 martie 2019, iar acordarea premiilor va avea loc în ultima decadă a lunii mai. Precizăm că au fost făcute şi propuneri pentru Programul de activitate al filialei, pe anul în curs.

Adunarea anuală a UZPR, filiala Dobrogea, s-a încheiat cu desemnarea, în unanimitate, a doamnei Steliana Bajdechi, de la Radio Constanța, și a domnului Ioan Damaschin, pentru a reprezenta ziariștii Filialei la adunarea generală, din București, a UZPR.

Andrei Vasilescu

opiniaonline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *