◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

SFINXUL, UN MISTER DE PESTE 10000 DE ANI

Sfinxul egiptean continuă să-și păstreze misterele. Tot ceea ce s-a scris până acum cu privire la perioada în care a fost construit, cine l-a construit și ce reprezintă sunt simple speculații sau presupuneri.

Se spune că a fost descoperit în anul 1817, de către Gionanni Battista Caviglia, arheolog, care a descoperit îngropat în nisip, pieptul Sfinxului.

S-a estimat că a fost realizat cu 10000 de ani înainte de nașterea lui Hristos, perioadă care coincide cu epoca Vărsătorului, atunci când Soarele răsărea din constelația Leului. Astfel s-ar putea explica faptul că Sfinxul are corpul unui leu

Începând cu anul 1922, Egiptul a devenit punctul de atracție al arheologilor. Howard Carter descoperă mormântul lui Tutankamon, un mormânt intact de 3000 de ani.

Pe măsură ce s-au realizat și alte descoperiri, au existat numeroase tentative de a ascunde implicarea unei misterioase civilizații în construirea monumentelor de pe platoul Giza, cu toate că dovezile erau evidente.

În anul 1935, presa occidentală publica primele știri cu privire la existența unui oraș ascuns, subteran, pe platoul egiptean, cu o vechime de câteva mii de ani.

Arheologii egipteni au negat această informație, cu toate că în partea superioară a Sfinxului au fost descoperite intrări care duc în interiorul structurii. Începând cu anul 2001, accesul cercetătorilor occidentali a fost interzis, la presiunile făcute de CIA.

În anul 1933, Edgar Cayce scria despre o viziune pe care a avut-o cu privire la existența unei camere secrete sub Sfinx, pe care a numit-o camera arhivelor. Acolo s-ar găsi documente care privesc toate civilizațiile lumii, inclusiv pe cea a atlanților. Intrarea în această cameră secretă se face prin laba dreaptă a Sfinxului, scria Cayce.

Numele de Sfinx provine de la cuvântul grecesc sfingo care înseamnă a strangula. Grecii foloseau cuvântul pentru a denumi o creatură fabuloasă care avea capul unei fete, corpul unui leu ți aripi mari cu care își strangula victimele.

Unii specialiști susțin că la început, Sfinxul ar fi avut capul unei femei care, mai târziu, a fost remodelat.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *