◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Irina Fetecău va fi locul 295 WTA. „Le dedic trofeul părinților mei, care au crezut necondiționat în mine”

Irina Fetecău (23 de ani) a reușit cel mai bun rezultat al carierei. Jucătoarea de tenis legitimată la CS Dinamo a câștigat finala de simplu de la Nonthaburi (Thailanda), turneu de 25.000 de dolari din ITF World Tennis Tour. Finala a fost una românească, Irina Fetecău, fata cunoscutului comentator sportiv Adrian Fetecău, învingând-o în ultimul act pe Patricia Țig, cu 6-3, abandon.

Acesta este al doilea titlu ITF din cariera sa, dar este cel mai important, pentru că precedentul fusese obținut în 2018, la Cairo, la un turneu de 15.000 de dolari. Acum are în palmares și un trofeu la un turneu de 25.000, câștigat din a doua încercare, după ce anul trecut, la Orlando, ajunsese în premieră într-o finală a unei competiții de o asemenea categorie. Este a doua victorie românească din acest weekend la nivel de turnee ITF, după ce sâmbătă Ioana Laura Paar cucerise titlul de dublu la turneul ITF de 25.000 de dolari de la Trnava. Înainte să vină spre țară, Irina Fetecău a stat de vorbă cu Prosport.

Prosport: Felicitări, Irina!
Irina Fetecău: Mulțumesc. Abia acum simt că m-am relaxat la mai bine de 12 ore după meci pentru că a fost multă tensiune și concentrare. Mi-am închis telefonul și mi-am permis să mă destind. Au fost sute de mesaje de felicitare, sms-uri, mesaje pe Facebook, Whattsup sau pe Instagram. M-am simțit foarte bine, dar știu că de aici înainte va fi și mai dificil și e nevoie de multă muncă. De luni, la turneele mai mici, punctele WTA întră în calcul săptămâna următoare, voi fi undeva, pe locul 295 sau 296.

Irina Fetecău: „Când e tata cu mine, simt o energie fantastică”

Care e obiectivul pentru 2020?
Să intru în top 200 WTA! Nu va fi ușor, dar faptul că am trecut aici de 4 fete din primele 200 ale lumii la acest turneu e un semn bun și îmi dă multă încredere. Îmi doresc mult să fiu sănătoasă, să decurgă în regulă recuperarea. Îmi doresc să merg în Egipt săptămâna viitoare la un turneu de 60.000 de dolari, dar depinde cum mă recuperez. Am timp de gândire, dar vreau să mă rup câteva zile de tenis pentru a mă odihni suficient.

Te așteptai înainte de turneu să ajungi în finală și s-o câștigi?
Sincer, nu. Dar am jucat foarte bine și am prins încredere. Nu prea jucasem pe hard, dar a fost totul ok.

Cui dedici trofeul?
Părinților mei. Ei au crezut în mine mereu, necondiționat. Pentru asta le mulțumesc. Tatăl meu a fost aici cu mine și când îl simt în tribune, am o altă energie.

Ai văzut meciul de Fed Cup, România-Rusia?
În limita timpului disponibil, da. Voiam să fiu la curent cu tot. Cred că, în ciuda diferenței de locuri și a absențelor jucătoarelor noastre de top, am dat o bună replică rusoaicelor. Iar asta demonstrează că avem o generație excelentă.

˝Tatăl meu a fost cu ideea să fac un sport de performanță. S-a legat de mine sportul ăsta și nu am mai putut să renunț ˝

Irina Fetecău

prosport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *