◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

POSTUL PAȘTELUI 2019: Tradiții, obiceiuri şi superstiţii

Postul Paştelui a început luni şi va ţine 40 de zile. Este cel mai lung post din an, iar creştinii trebuie să respecte cu sfinţenie regulile bisericii. Românii trebuie să renunţe la mâncărurile ce conţin carne şi trebuie să renunţe şi la distracţii.

Anul acesta, postul Paștelui începe pe 11 martie și se încheie pe 27 aprilie. Acesta reprezintã o perioarã de pregãtire spiritualã pentru creștinii care sãrbãtoresc Învierea lui Iisus Hristos.

“Postul acesta are la capat Invierea lui Dumnezeu pe Pamant. Iisus înviaza la capatul acestui post si asta este telul nostru, sa ne uitam la Învierea Lui pentru ca asa se va intampla si cu noi”, a declarat, pentru B1 TV,  preotul Visarion Alexa.

Postul este bun, dar împletit cu rugãciune este și mai bun. Este important sã avem grijã la ce mâncãm, dar mai important este sã ne înfrânãm, dupã putințã, de la tot pãcatul. Altfel spus, sã nu postim degeaba cu pântecele, sã nu gândim de rãu pe alții, sã nu mințim, sã nu pãlãvrãgim și sã nu bârfim, sã nu luãm în râs pe alții și sã nu ne enervãm.

“Postul acesta al Pastelui pentru practicantii seriosi, de exemplu, astazi, maine si miercuri, postitorii nu mananca. Si doar se hranesc cu rugaciunile de la biserica si rugaciunea personala. Apoi mananca joi si vineri.

Sfinții pãrinți ne învațã cã postul nu este numai al pântecelui ci este și al ochilor, și trebuie sã ne înfrânãm îndrãzneala privirii și sã nu privim la alții cu rãutate. Postul este de asemenea și o luptã mai puternicã în a ne abține de la a face rãu, de a vorbi de rãu și de a gândi de rãu.

Asa ca in serile astea care urmeaza ar fi bine sa asam mancarea si sa meregm la biserica sa ne rugam pt ca abia atunci postul capata valoarea adevărată”, a m,ai spor părintele Visarion.

Oamenii mai numesc acest post și Postul Mare. Anul acesta, Paºtele ortodox va fi sãrbãtorit de credincioși pe 28 aprilie.

b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *