default-logo

Expoziția „Primăvara și culorile ei”

8 Martie 2022, ninge, este frig, primăvara ne zâmbește doar în suflete, în spectacole și în expoziții. Una din ele este și cea intitulată „Primăvara și culorile ei”, organizată de Cenaclul „Arcade – Ioan-Titus Drăghicescu”, vernisată pe data de 8 Martie, ora 12, în Rotondă Bibliotecii Județene „Nicolae Iorga”, din Ploiești.
Prin talentul și dragostea lor față de semeni și de frumos, artiști plastici, precum: Ion Popescu Nini, Gabriel Dima, Sorina Lambrino, Mihaela Dragomir, Aurelia Luca Colombo, Florian Bârsan, Mihaela Brătășanu, Lucia Boulescu, Marcela Sacalov, Carmen Stan, Georgeta Popescu, au adus un sensibil și delicat omagiu celor două elemente fundamentale ale vieții, ale frumuseții, ale purității și ale renașterii: primăvara și femeia.
Primăvara este reprezentată, în primul rând, prin intermediul florilor pure, fragede: ghiocei, violete, magnolii etc., surprinse fie în mediul lor de viață, fie în buchete sau în vaze, într-o diversitate de culori: alb, violet, galben, roz etc., în manieră tradiționalistă sau abstractă.
Femeia este prezentată în diverse ipostaze, copilă inocentă și optimistă, încoronată cu flori, asemenea unei zeițe, tânără modernă, singură sau dansând cu bărbatul pereche, mamă iubitoare în așteptarea copilului dorit sau purtându-l tandru în brațe ori propria mamă a artistei, prototip de frumusețe și seninătate; româncă sau de pe diverse meridiane.
Cine vrea să uite chiar și pentru scurt timp de problemele vieții actuale și să se bucure de harul penelului revărsat în picuri de lumină, de puritate, optimism și frăgezime poate să vină să viziteze expoziția care va fi deschisă până pe data de 22 martie 2022.

Elena TRIFAN/UZPR Prahova

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*