default-logo

Expoziția de pictură ”Flori sălbatice din România – o istorie botanică” (12 aprilie – 5 mai 2019, București)

În perioada 12 aprilie – 5 mai 2019, la Muzeul Național de Artă al României, Sala ”Kretzulescu” (Calea Victoriei, nr 49, București), publicul va avea posibilitatea să vadă expoziția de pictură ”Flori sălbatice din România – o istorie botanică”. Curator: Irina Neacșu. Istoric de artă: Christiana Diaconu.

Program de vizitare MNAR: miercuri – duminică, între orele 10.00 – 18.00. Accesul ultimului vizitator este permis cu o oră înainte de închiderea muzeului.
Miercuri, 1 mai 2019, închis.

Florile sălbatice, între artă și știință

De la pictori impresioniști precum Grigorescu, Andreescu și Satmari și până la exponenți ai fauvismului, precum Țuculescu, expoziția oferă șansa întâlnirii cu lucrări de valoare din patrimoniul MNAR, peisaje și naturi statice care vorbesc despre frumusețea și unicitatea florei sălbatice a României. Alături de aceste lucrări de referință, expozția reunește lucrări botanice ale Angiolinei Santocono, din patrimoniul Muzeului botanic al Grădinii botanice ”D. Brandza” din București. Totodată, va fi prezentat, prentru prima dată în România, albumul regal ”The Transylvania Florilegium”, realizat de Fundația caritabilă a Prințului de Wales și lansat în 2018 la Londra.

Acest proiect este organizat de Societatea Română a Artiștilor Botanici, în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României, cu sprijinul BASF.

leviathan.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*