default-logo

Flacăra Tokyo 2020, expusă la Fukushima în luna aprilie

Odată cu apariția COVID-19, Flacăra Olimpica Tokyo 2020, conceputa inițial ca un simbol al redresării Tarii Soarelui Rasare după cutremurul și tsunami-ul din 2011, precum si după alte dezastre naturale, a devenit acum lumina de la capătul tunelului pentru toate tarile lumii greu încercate in aceasta perioada de lupta împotriva virusului ucigător.

Comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice si Paralimpice de la Tokyo a hotarat ca Flacara, care a ramas in Japonia, sa fie expusa la Centrul National de Pregatire J-Village din Fukushima in toata luna aprilie.

Flacara Olimpica Tokyo 2020, aprinsa in Grecia si inmanata reprezentantilor Tokyo 2020, inainte de a ajunge la baza aeriana japoneza din Matsushima (prefectura Miyagi), va putea fi vizitata in fiecare zi (chiar si sambata, duminica si in zilele de sarbatoare) pana pe 30 aprilie, dar accesul publicului va fi limitat de restrictiile impuse pentru pandemia de coronavirus.

Noul simbol pe care il reprezinta Flacara Tokyo 2020 deriva din deceniile, sau chiar secolele in care spiritul olimpic a adus natiunile mai aproape, a unit sportivii si comunitatile sub semnele pacii si tolerantei.

http://www.cosr.ro/stiri/2020-04-06/flacara-tokyo-2020-expusa-la-fukushima-in-luna-aprilie

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*