default-logo

Limba romanii și semnificația sa

Cum recunoașteți o limbă? Dacă există trei cuvinte esențiale într-o limbă, atunci oamenii care o vorbesc au o identitate, spune autorul nostru invitat Luminița Mihai Cioabă.

Care sunt cele trei cuvinte care dau identității unui popor? Este de la sine înțeles că aceștia trebuie să fie termeni foarte semnificativi care să dea limbajului sens. Cele trei cuvinte sunt: ​​Dumnezeu, Biserică și Carte. Limba vorbită de romi conține aceste trei cuvinte: dell, khăngări și lill. În limba română există cel mai frumos sens al cuvântului Dumnezeu, pentru că în limba română există verbul „del”, care înseamnă „a da”, „a da”, adică „Dell” este persoana care dă.

„O dell del sastimos!” (Dumnezeu ne dă sănătate) – ce semnificație minunată a cuvântului Dumnezeu!

Limba dă fiecărui popor un nume

Romana este o limbă internațională vorbită în întreaga lume, la fel ca și engleza sau germana.

Limba romă folosește multe vocale care conferă limbajului muzicalitate și este plăcut de auzit, precum notele unui instrument necunoscut. Sunete care ne încântă și ne încântă auzul. A noastră, limba romilor, este mai valoroasă decât aurul, deoarece a fost păstrată în inimile străbunicilor străbunicilor noștri. A supraviețuit și a fost transmis oral de la generație la generație – până în prezent.

Timp de mii de ani au condus prin țările lumii cu vagoanele și caii lor acoperiți și au rămas exact așa cum le-a creat Dumnezeu și nu și-au pierdut nici limba, nici etnia. De ce?

Poate din toate limbile din lume, lui Dumnezeu i-a plăcut cel mai mult limba romilor. De aceea cineva găsește în limba noastră cea mai frumoasă semnificație a cuvântului Dumnezeu. Înțelegi? Cel care ne dă este Dumnezeu. Ce minunat! În nici o altă limbă nu există un sens mai frumos pentru cuvântul Dumnezeu.

 

dw.com

Despre autor

Lasă un răspuns

*