default-logo

Rețeaua Profesioniștilor „Renaștem”- Apel de solidaritate cu Diana Iovanovici Șoșoacă

Îngrijorați de curentul de opinie creat, în mod artificial, împotriva senatoarei neafiliate Diana Iovanovici Șoșoacă, prin care se încearcă suspendarea ei din Senat, pe bază de semnături, noi, Rețeaua Profesioniștilor „Renaștem”, din rândurile căreia s-a ridicat Diana Iovanovici Șoșoacă, atragem atenția senatorilor și deputaților asupra următoarelor aspecte: 

 • „Senatoarea protestatară” e mult mai aproape de interesele alegătorilor săi – și nu numai a celor din Iași, pe care-i reprezintă direct – decât colegii săi din alte partide, în sensul că e mai tot timpul în teritoriu, e aproape de oameni, stă de vorbă cu ei, le ascultă doleanțele, îi consiliază; din acest punct de vedere ea constituie un exemplu, forțându-i pe ceilalți senatori și deputați să facă la fel, sau măcar să mimeze că fac;
 • Întrebările, interpelările și declarațiile ei politice de la tribuna Senatului sunt incisive, punctuale, argumentate și imperative, silindu-i pe miniștri și pe premier să dea socoteală, în fața societății românești, pentru deciziile luate. Consecința directă a acestei incisivități este faptul că-i obligă pe colegii din alte partide să facă și ei ceva în sensul ăsta, măcar pentru a nu se vedea că nu fac nimic. Altfel spus, senatoarea ridică nivelul de combativitate al parlamentarilor, ceea ce nu poate fi decât profitabil pentru societate. Credem că principalul disconfort pe care-l creează este tocmai acesta, adică faptul că aleșii nu prea mai pot dormi în Parlament; 
 • Diana Iovanovici Șoșoacă este om politic în sensul străvechi al cuvântului, acela de „om al cetății” și, chiar atunci când greșește, prin excesivitate de limbaj, ea reprezintă „vocea care sparge geamurile”, strigătul de disperare al celor ignorați de toate partidele succedate la guvernare în nultimii 30 de ani. Și orice strigăt este disonant și supărător prin natura lui;
 • O parte din oameni se simt jigniți pe nedrept de aceste excese verbale ale „senatoarei protestatare” și reacționează, la rândul lor, excesiv, deși nu au făcut-o cu aceeași măsură de-a lungul celor 30 de ani de jaf instituționalizat asupra întregii avuții naționale;
 • În aceste momente în care se încearcă dezarmarea completă a României folosindu-se ca pretext așa-zisa pandemie Covid 19, senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă este singura voce din Parlamentul României care contestă vehement măsurile aberante și inutile care se iau împotriva populației țării.

Credem că expunerea românismului și a valorilor naționale în Parlamentul României, cu o pregnanță fără precedent, prin partidul AUR pe de o parte, și Diana Iovanovici Șoșoacă pe de altă parte, a stârnit panică în rândul celor care consideraseră România o pradă gata „fezandată” pentru a fi livrată cu totul unor interese străine. Credem, de asemenea, că „divorțul” dintre aceștia a fost indus de dușmanii lor comuni și că, în acest moment, se încearcă o discreditare a partidului AUR prin „senatoarea protestatară” și a acesteia prin AUR pentru ca, în final, românismul să dispară din Parlament. Sperăm ca și ei să conștientizeze existența acestui asediu ocult și foarte bine orchestrat. De aceea, Rețeaua Profesioniștilor „Renaștem” consideră că ar fi un moment prielnic ca Diana Iovanovici Șoșoacă să fie sprijinită chiar de cei care au exclus-o din partid. Ar fi o dovadă de inteligență politică, profitabilă de ambele părți, și o mișcare total neașteptată pentru adversarii lor. Conflictele dintre AUR și senatoarea neafiliată, oricare ar fi ele, sunt firești pe timp de pace, nu pe linia întâi, în tranșee, unde se trage din toate părțile împotriva lor.

Rețeaua Profesioniștilor „Renaștem”, care reprezintă „rezerva la start” a mișcării de renaștere națională, este alături și o susține pe Diana Iovanovici Șoșoacă în demersurile ei parlamentare și civice și adresează acest apel tuturor parlamentarilor români care mai simt sau mai gândesc românește. Apelul nostru este, de fapt, un avertisment preluat de la Grigore Vieru: nu aruncați pruncul din albie o dată cu apa murdară!

 

Rețeaua Profesioniștilor „Renaștem”

Despre autor

Articole asemănătoare

 1. Gabriela Reply

  Sustin cu mare incredere

 2. Maria Reply

  Susțin Diana Sosoaca, parlamentar ales de popor Luati labele de pe ea si de pe ROMANIA

 3. Mitra Felicia Reply

  Trebuie sa luptam împotriva acestei atitudini!!! Așteptăm sa ne spuneti ce sa facem, cum procedam!!!

 4. Giurete Cristina Reply

  O susțin pe doamna avocat și senator DIANA IVANOVICI ȘOȘOACĂ.Prin vocea dânsei se aude glasul poporului roman. Jos labele de pe ea. Jos labele de pe copii nostrii. Poporul a votat poporul va da jos noi va plătim împrumuturile prin care a-ți amanetat tara neispravitilor. Dintr-o tara puternic industrializata cu agricultura dezvoltata, învățământul romanesc sclipitor și datorii zero a-ți distrus tot voi și predecesorii voștri.

 5. Costel razvan petre Reply

  Sustin pe doamna sosoaca

 6. Nania Adela Reply

  Da alaturi de Diana sosoaca semnez din diaspora

 7. toader petrescu Reply

  Sunt și voi alături de DNA Sosoaca

 8. Sorina Reply

  Sistin

 9. Marilena Motiu Reply

  Dorim senator Diana Ivanivici Sosoaca ,sustinem ²

 10. Alex Reply

  Sustin Diana Iovanovici Sosoaca

 11. Adrian Alexandru Reply

  Sustinem Diana Șoșoacă.
  Si de păteste ceva, vă vom da ceea ce meritați: MOARTEA !

  Cu voi Sataniștii ,ce v-ați pus pe scaunele guvernarii, fara sa jurați pe Biblie,tocmai pentru ca sunteți Sataniști 》 altfel nu se poate.
  Demonii din voi,vor iesii doar cănd vă vom arde pe rug !

  Să mă cac pe Lucifer Satan, Mincinosul și Ucigașul vostru Stăpăn

 12. Monica Onit Voicu Reply

  Stimati,ADEVARATI ZIARISTI,

  Am semnat, de departe, petitia in sprijinul doamnei Sosoaca.
  Am petitionat Avocatul Poporului, saptamana trecuta, curand accesul poporului la toate comunicatiile guvernului, presedintiei, altor institutii cu OMS si UE, cu doi ani inainte de debutul crizei COVID , pana in prezent.
  Astfel, vom avea toti acces la adevarul care se vrea ascuns, cu orice chip, peste tot in lume.
  Va rog sa petitionati si dv, poate dna Weber capata mai mult curaj, ptr ca e nevoie de multa sustinere impotriva acestor mafioti jegosi care terorizeaza populatia! Iesiti din defensiva, obtineti comunicatiile secrete!

  Sanatate si curaj!

  Cu RESPECT,

  Monica Onit Voicu,
  Laval, Québec, Canada

 13. Daniela Andrei Reply

  O iubim si o sprijinim pe Senatoarea Diana Iovanovici-Sosoaca! Noi, cetatenii romani am decis ca ea sa ne reprezinte in Parlament. Nu PNLul sau USRul. Daca incercati sa o reduceti la tacere inseamna ca vreti sa reduceti la tacere cetatenii Romaniei. Adica pe cei pe care ii reprezentati, iar prin asta incalcati Constititia, legile Romaniei si ale democratiei, instaurand o dictatura de tip fascist. Noi, cetatenii Romaniei vom raspunde la aceasta tentativa a PNL-ului si USR-ului de a instaura o dictatura de tip fascist in Romania!

 14. Buta Mihai Reply

  Susțin doamna Diana Iovanovici Șoșoacă singurul senator sau politician de încredere

 15. Mariana serban Reply

  O iubim și o sprijinim pe senatoarea Diana Sosoaca

 16. Mariana Reply

  Doamna senatoare sa le aminteasca sclifositilor din parlament, faptul ca, daca in decembrie 1989 nu iesea in strada clasa muncitoare, ei nu ar fi strans averi imense din vanzarea avutiei nationale, pt.care noi am indurat frig in case si foame.

 17. Paun viorel Reply

  Sustin senatoarea Diana Ivanovici Sosoaca. Dumnezeu sa v-a binecuvânteze.

 18. Sara Reply

  Ceea ce s-a intamplat la dna Sosoaca este fara indoiala ceva pregatit , care a avut drept scop ca dna Sosoaca sa reactioneze la nervi, nedemn. Dovada este ca aceleasi persoane au incercat sa-i ia un interviu si lui George Simion. Acesta insa s-a prins si i-a invitat la parlament. Dna Sosoaca are merite in ceea ce priveste devoalarea crimenlor acestor politicieni care se perinda la conducerea tarii de 31 de ani. Cu toate acestea , sa intri cu capul inainte intr=o capcana previzibila mi se pare o mare greseala si spune multe despre o persoana care vrea sa urce in politica.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.