◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România – o forță în slujba dreptății și adevărului

Precum s-a făcut deja public, sub egida Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), au avut loc o serie de evenimente menite să promoveze în mod public pe cei ce s-au implicat în activitatea jurnalistică în spiritul și conștiința neamului românesc.

Seria evenimentelor de premiere a început din 16 iunie cu  „Premiile de excelență – Cronica Timpului” în incinta Academiei Române, Aula Ion Heliade Rădulescu, urmate de  „Premiile  -Ziua Ziaristului Român” la 28 iunie, în studioul ,,Horia Bernea’’ din cadrul Muzeului Național al Țăranului Român, iar la 08 iulie –  „Gala Premiilor Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România” desfășurate în studioul 3 al TVR București.

 

După intonarea Imnului jurnalistului ale cărui versuri poartă semnătura jurnalistului Miron Manega, într-un spirit al prieteniei pe care o consacră crezul și deviza UZPR – ,,Împreună scriem istoria clipei’’, au urmat 4 ore memorabile în deplinul înțeles al cuvântului.

 

Într-un cadru festiv, au fost decernate premii  și trofee „Sens și contrasens în mass-media” ca rezultat al unui concurs cu același nume, menit să reflecteze stadiul adaptării presei românești din țară și străinătate  în actul comunicării și care au stabilit repere noi în relația dintre mass-media, public și autorități.

Premiile au fost împărțite pe opt secțiuni, pentru care au urcat pe scenă personalități marcante prezentând laudațio și înmânarea distincțiilor. Prima secțiune premiată a fost cartea și a fost reprezentată de doamna Daniela Zeca-Buzura – prozatoare, critic literar, poetă, publicistă, realizatoare emisiuni radio și TV , urmând secțiunea următoare cu laudatio prezentat de jurnalista Lavinia Șandru,   distinsa doamnă Iuliana Gorea Costin – ambasador extraordinar și plenipotențiar, soprana Felicia Filip,  domnul Alexandru Mironov – scriitor, jurnalist și politician român, fost ministru al tineretului și sportului, urmând și alte personalități deosebite pe care nu am reușit să le rețin din motive de emoție și euforia atmosferei fabuloase.

În sală a fost prezentă jurnalista Carla Tompea – director Programe şi director al postului TVR 2 și marea campioană la atletism – Gabriela Szabo și multe alte personalități.  Cunoscuta și apreciata interpretă Paula Seling, a deschis evenimentul cu piesa Vals – muzica și orchestrația: Eugen Doga, text: Viorica Demici , tenorul Alin Stoica, soprana Elina Velica şi Viorel Burlacu.

Tenorul Alin Stoica și soprana Elina Velica

Doamna Mariana Pachiş – artistă figurând deja în Cartea Recordurilor pentru picturile în nisip realizate, a zugrăvit fiecare portret al premianților pe tot parcursul acestui eveniment.

Aprecierea de care se bucură astăzi UZPR este rezultatul binemeritat al eforturilor pe care membrii jurnaliști și echipa de la conducere le-au depus constant timp de peste un veac pentru afirmare pe multiple planuri în lumea jurnalistică din țară și din străinătate.

Drumul ascendent în planul imaginii, dar mai ales în conținutul calitativ al știrilor și articolelor publicate a fost trasat cu sprijinul pe care personalități  marcante ale școlii superioare române  de jurnalism l-au acordat în mod constant, dar mai ales cu experiența managerială a domnului președinte Doru Dinu Glăvan care în momentele cruciale, a  împărtășit cu generozitate și dezinteresat din timpul și înțelepciunea sa, pentru ca astăzi, împreună să aplaudăm adevărate modele din slujba presei de bună calitate.

Profesorul Eugen Ionescu spunea undeva despre el însuşi că este „anormal de normal”. Ar putea fi şi o caracterizare a domnului președinte Doru Dinu Glăvan care de multă vreme a intrat în zodia marilor realizări pe tărâm jurnalistic, figură emblematică în lumea erudită contemporană.

Doru Dinu Glăvan – președinte UZPR

Cu cei peste 4000 de membri, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România este mai cuprinzătoare şi mai puternică prin prezența activă și neobosită. Această forță ne va implica şi responsabiliza şi mai mult ca jurnaliști în slujba dreptății și adevărului.

Cuvântul de  încheiere a aparținut domnului Doru Dinu Glăvan, președintele UZPR, care a acordat  Marele Premiu al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România şi distincţia „Sens şi Contrasens în mass-media”, emisiunii „Teleşcoala” și alte două trofee la categoria „Televiziune”.

 

Spectacolul-eveniment „Gala Premiilor Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România” din studioul 3 al TVR București a fost moderat cu profesionalism de Mircea Neacșa și Carmen Târnoveanu.

Felicitări întregii echipe UZPR!

Succes în continuare, domnule președinte Doru Dinu Glăvan!

Daniela Gumann

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *