default-logo

Festivalul DacFest „Sub Semnul Lupului”

Între 15 și 17 iulie 2022, la Măgura Uroiului, din județul Hunedoara, se desfășoară ediția a XII-a a festivalului de reconstituire istorică Dac Fest „Sub Semnul Lupului”.
Sute de redactori din țară și străinătate sunt așteptați în județul Hunedoara. Vor fi prezente trupe de daci, romani și sarmați de la Cluj-Napoca, Deva, București, Alba Iulia, Baia Mare, Pitești, Zalău, dar și din Italia, Bulgaria, Anglia și Polonia.
Programul cuprinde demonstraţii, tactici de luptă şi confruntări ale legiunilor romane, ale războinicilor daci şi ale şcolilor de gladiatori, ritualuri şi dansuri antice, ateliere civile interactive, precum şi alte câteva momente surpriză pentru public şi grupurile participante.
Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Hunedoara, Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara, Primăria Orașului Simeria, Asociația Terra Dacica Aeterna, Centrul Cultural și de Creație al orașului Simeria și reunește numeroase trupe de reenactment din Europa, precum și pasionați de istorie antică de pretutindeni.

Ioan Vasiu /UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*