default-logo

Inundaţii naturale şi sociale

Într-un regim democratic, omul obişnuit judecă după natura lucrurilor. Democraţia trebuie să rămână o formă de organizare şi de conducere politică a societăţii prin consultarea cetăţenilor, ţinând cont de voinţa acestora, de interesele şi aspiraţiile de progres ale ţării. În România – ca de altfel, pretutindeni – există două categorii de inundaţii: naturale şi sociale. Aceste inundaţii au un principiu comun şi scot la suprafaţă reziduuri menajere, dar şi umane în acelaşi timp. Oare din cauza cui a ajuns poporul nostru în situațiile de acum? Răutatea din noi traduce toate mişcările din om, apoi le dă o tentă politică.
În ultimul timp, nu vedem la unii confraţi de-ai noştri decât venin vărsat şi ura pe care o cultivă între fraţii de acelaşi neam. Trebuie să respectăm opţiunea poporului exprimată la alegeri, chiar dacă ne place sau nu. În ultimul timp, ni se întâmplă să întâlnim tot mai rar oameni care impun respect. Descoperim şi talentele de lângă noi. Dar şi câte un om fără valoare proprie, care parazitează valoarea altuia. Până mai ieri, pe români s-a experimentat austeritatea. În ciuda aparenţelor, românii nu sunt atât de necunoscători pe cât i-ar crede unii, încât să nu înţeleagă cum stau lucrurile.
Poporul nostru merită o viaţă mai bună. El este muncitor, iar românii se vor debarasa până la urmă de vechile metehne. De fapt, interesează de cele mai multe ori adevărul, chiar dacă acesta place sau nu. Actualmente, trăim vremuri grele nu numai noi, ci şi întreaga omenire. Şi totuşi, ne întrebăm, pe bună dreptate – ce-i de făcut? Civilizația a ameliorat condiţiile de viaţă ale omului? Un lucru este cert: trebuie să păstrăm ce-i bun și să eliminăm ce-i rău. Credem că lucrurile se vor așeza într-o matcă favorabilă unui alt mod de gândire a noţiunii de democraţie pe planeta noastră.

Florenţ Mocanu / UZPR
senior editor şi redactor şef al ziarului regional „Gazeta Munteniei”

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*