◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Harghiteanul Erik Zsolt Fazakas și-a apărat titlul de campion național în Trofeul Valea Uzului

În urma întrecerilor disputate în cadrul Trofeului Valea Uzului-Dărmănești 2021 (6-7 august), pe podiumul învingătorilor au urcat Octavian Ciovică (Brașov), urmat de către Emil Ghinea (Mangalia) și încoronatul triplu campion național de viteză în coastă 2, Erik Zsolt Fazakas (Frumoasa, Harghita).
Concursul a fost unul spectaculos, cu bătălii extraordinare, dar și cu mici incidente, nelipsite din astfel de competiții. Pilotul Erik Zsolt Fazakas și-a apărat titlul de campion național în divizia secundă a Campionatului Național de Viteză în Coastă și a câștigat astfel, pentru al treilea an consecutiv, titlul de campion național!
Pilotul Emil Ghinea, campion național la Viteză în Coastă în 2019 a condus o mașină de Formula, o Norma M20F, produsă în Franța, cu motor Honda de 2 litri, cutie secvențială în șase viteze și tracțiune spate. Anul trecut acesta a obținut victoria în Trofeul Valea Uzului, fiind prima clasare pe podium cu un astfel de bolid.
Viteza în coastă reprezintă una dintre cele mai accesibile forme de motorsport, fiind totodată şi una dintre cele mai vechi discipline sportive automobilistice atestate în România.
Într-o cursă de viteză în coastă, pilotul urmărește să obțină cel mai scurt timp pe un traseu de asfalt, cu diferenţă de nivel parcurs în urcare. Startul se dă individual, la un interval de 30 de secunde sau 1 minut, fiecare concurent fiind singur pe traseu.Spre deosebire de raliuri, cursele de viteză în coastă necesită doar prezența pilotului, printre automobilele prezente la start regăsindu-se şi monoposturi, sau chiar mașini tip Formula, precum cea a lui Emil Ghinea.
Ediția a doua a Trofeului Valea Uzului-Dărmănești (Bacău) a reprezentat cea de-a 7-a etapă în Campionatul Național de Viteză în Coastă 2 și s-a desfășurat sub egida Federației Naționale de Automobilism Sportiv, în organizarea ACS Rally Spirit, în parteneriat cu Primăria Dărmănești.
Sursa foto: Autorally.ro, Ziua de Constanța.ro

Romulus-Dan BUSNEA / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *