default-logo

BalkanInsight lansează o investigație legată de hărțuirea jurnalistelor în mass-media din Grecia

Femeile jurnaliști, editori, manageri de redacție și liber profesioniști în domeniu sunt invitate de BalkanInsight să raporteze, în deplină confidențialitate, despre hărțuiri și abuzuri la locul de muncă – și, de asemenea, despre cât de greu este să fie scoase la lumină aceste episoade.
Jurnaliştii le-au cerut colegelor să vorbească deschis despre hărţuirea şi agresiunea în desfășurarea activității, iar sindicatele jurnaliştilor şi-au încurajat membrii să se pronunţe.
Recent, jurnaliste din Grecia au început să împărtășească astfel de poveștile din trecut, legate de locurile lor de muncă, pe rețelele de socializare, iar unele dintre aceste persoane au avut curajul să numească autorii. Până acum nu s-a făcut dreptate niciuneia dintre victime. „Din cauza lipsei unui organ de supraveghere a presei în Grecia, BalkanInsight ia inițiativa și își organizează propria anchetă cu privire la atacurile și hărțuirea femeilor jurnaliste din Grecia la locul lor de muncă”, menționează publicația.
Scopul investigației este de a le permite pentru prima dată jurnalistelor să vorbească deschis, protejându-și anonimatul, despre incidentele de hărțuire, abuz fizic și agresiuni pe care le-au suferit. „Dorim să înregistrăm incidente care nu au fost semnalate până acum și nu au fost pedepsite. Echipa noastră nu va publica niciun caz, nume, exemplu sau alte informații din chestionar fără a obține consimțământul prealabil. Concentrându-ne pe tiparele cazurilor de la locul de muncă, dorim să extragem informații generalizate. Răspunsurile sunt sigure și criptate”, precizează BalkanInsight. (redacția UZPR)
Foto: Wikipedia

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*