◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Mircea Coșea: “Suntem nimeni, că altceva n-avem”

Profesorul de economie, Mircea Cosea, a declarat la Digi24 ca „Romania e o țară pe care astăzi pot sa o asemăn cu o coliba de chirpici in care ne luptam foarte, foarte serios ca sa avem o antena parabolica si o baie cu jacuzzi”

„Nu ne gândim la fundația casei, nici la pereți. Deci, nu punem bazele dezvoltării noastre pe termen lung, nici pe termen mediu”, a explicat profesorul comparația.

Profesorul ne cere sa aruncam o privire asupra Poloniei: „Sa vedeti acolo model de gândire”.

Ce fac polonezii și noi nu facem?

„Știți că Polonia este cel mai mare exportator de ceai în China?! Cel mai mare exportator de ceai in China! Da, vând ceai chinezilor pentru ca il prelucrează superior, sunt diferite categorii de ceai.

Polonia a devenit al doilea producător si exportator de mere.

Polonia a devenit cel mai mare exportator de produse prelucrate din somon. Cumpără somonii din Norvegia si-i prelucrează ei, pentru ca ei au investit in fabrici foarte moderne.

Poate o sa rada lumea, dar vreau sa va spun ca polonezii sunt cei mai mari producători de melci, pe o piață foarte scumpa. Pentru cine mănâncă, noi nu mâncăm, dar francezii si alții mănâncă, sunt elemente de înaltă arta culinara.

Toate lucrurile astea ce arata? Ca au folosit niște crenele de piață. Au stiut cum sa intre pe crenelele acelea.

Ce, noi n-avem livezi de mere? De ce importam mere din Polonia si nu le facem noi? Importam si suc din Polonia!

Roșiile noastre, in programul acela „Tomata” care a fost, au fost cumpărate masiv de polonezi. Noi nu le prelucram, noi cumpărăm pasta de roșii din China, ca sa facem mai departe ceva.

 
Sunt lucruri pe care dacă le spui, ca economist, te înroșești! Pentru ca spui domnule, eu vad niște lucruri atât de grave, le spun, dar nu ma asculta nimeni sau nu vor sa ma asculte sau am luat-o eu razna!

O țară ca România, care are un asemenea potențial agricol, sa ajungă in situația in care vin oamenii la Ministerul Agriculturii ca sa ceara apa?! Care e prioritatea noastră astăzi, dacă se poate spune, numărul 1? Nu sunt autostrăzile! Sunt irigațiile! Pentru ca fără irigații, pierdem agricultura, pierzând agricultura, suntem nimeni, ca altceva n-avem!” a spus profesorul Mircea Cosea.

Cine este Mircea Cosea

Mircea Cosea (n. 9 iunie 1942, Ploiești) este un politician roman, membru al Parlamentului European intre 1 ianuarie 2007 si decembrie 2007. Mircea Cosea este profesor universitar la ASE din 1995.

Pana in 1997 a facut parte din PDSR. In iunie 1997 a fondat împreună cu Theodor Meleșcanu si Iosif Boda partidul APR, care a fuzionat cu PNL in 2002. Mircea Cosea a fost ministru de stat in guvernul Nicolae Văcăroiu in perioada 28 august 1993 – 11 decembrie 1996. La 1 ianuarie 2007 a devenit membru al Parlamentului European din partea PNL.

A facut parte inițial din grupul parlamentar Alianta Liberalilor si Democraților pentru Europa. In martie 2007 a demisionat din PNL si a aderat la grupul parlamentar naționalist Identitate, Tradiție, Suveranitate, alături de deputații PRM in Parlamentul European. In luna noiembrie 2011, a fost prim-vicepreședinte in cadrul Partidului Ecologist Roman.

In legislatura 1996-2000, Mircea Cosea a fost membru in grupul parlamentar de prietenie cu Republica Franceza-Adunarea Natională. In legislatura 2004-2008, Mircea Cosea a fost membru in grupul parlamentar de prietenie cu Marele Ducat de Luxemburg si Republica Populara Chineza.

fabricatiinromania.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *