◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

SFINXUL, UN SIMBOL AL EREI LEULUI

Tot mai mulți specialiști susțin teoria conform căreia în spatele celebrului Sfinx egiptean ar fi existat un sfinx feminin. Mulți egiptologi au afirmat că Sfinxul a fost construit în timpul faraonului Khafre. Studiile recente au relevat că Sfinxul a fost construit cu mult înainte de domnia lui Khafra, de o civilizație ancestrală și foarte evoluată.

Vechile texte egiptene descriu o epocă pe care o numesc SEPTEPI, în era Leului, cu 10500 î.Hr.
Axa Pământului descrie un con complet în 25760 de ani. După 2000 de ani, un nou semn zodiacal apare pe cer și definește o nouă eră.

Este cunoscut faptul că era Pleistocenă, o eră glaciară, a luat sfârșit acum 10500 de ani, după care a urmat o perioadă de vulcanism puternic care a dus la dispariția mai multor specii de animale, iar o parte din populația umană din Paleolitic a dispărut.

Există multe texte vechi egiptene care fac referire la existența unor camere secrete sub Sfinx. Herodot, după călătoria sa în Egipt, în anul 443 î.Hr., scria despre Marea Piramidă și Sfinxul din Egipt și despre existența unor camere secrete subterane.

Construcțiile pe platoul Giza nu s-au făcut la voia întâmplării. Dacă îndreptăm un ipotetic ac al unui compas către Marea Piramidă și vârful Sfinxului se obține un arc de cerc în interiorul căruia este cuprins platoul Giza.

În anul 1798, în timpul expediției în Egipt, Napoleon a fost fascinat de imensul cap al Sfinxului, restul construcției fiind îngropat în nisip. Corpul Sfinxului a fost scos la vedere datorită ambiției unui inginer francez, Emile Baraize, care a lucrat alături de o echipă de muncitori timp de zece ani, pentru a îndepărta nisipul.

În anul 1936, Sfinxul a putut fi admirat în toată splendoarea sa. Construcția are o lungime de 73 de metri și o înălțime de 20 de metri și a fost construit dintr-un singur bloc de calcar.

Nu a fost descoperită nicio inscripție cu privire la identitatea constructorului sau scopul construirii monumentului. Cu toate acestea, cercetătorii egipteni susțin că Sfinxul a fost construit ca urmare a ordinului faraonului Khafre.
Vastul deșert al Egiptului este în continuare neexplorat. Sute de structuri ar putea fi îngropate în nisip. Ideea existenței unui al doilea sfinx, o replică feminină, a început să prindă contur odată cu cercetările făcute de doi specialiști americani.

Inscripția descoperită între labele Sfinxului conține un text despre începutul timpurilor, o perioadă cunoscută sub numele de Zep Tepi, o epocă de aur în care zeii umblau printre oameni.

Faptul că Sfinxul și piramidele egiptene nu sunt construcții întâmplătoare, a fost susținut de studiile cercetătorului Robert Bauval care a descoperit poziționarea acestora în funcție de constelația Orion. Conform studiilor sale, în anul 10450 î.e.n., alinierea dintre constelația Orion și monumentele de pe platoul Giza a fost perfectă. El a concluzionat că Sfinxul are o vechime mai mare de 12500 de ani.

Celebrul clarvăzător Edgar Cayce a susținut că sub Sfinx se află o încăpere cu documente despre originea umanității. Spusele sale au fost confirmate în anul 1997, atunci când doi seismologi au confirmat existența unui spațiu gol sub Sfinx. Autoritățile egiptene nu au dat permisiunea de a fi excavată zona. Mulți specialiști susțin că acele documente rescriu istoria umanității.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *