default-logo

Cel mai bogat om din lume

Despre mine e vorba! Eu sunt cel mai bogat om din lume. Am câteva sute de fabrici care produc bucurie. Pentru nevoile mele, în primul rând. Sunt, trebuie să recunosc, un mare consumator de bucurie. Bucuria este pentru mine aproape la fel de importantă ca aerul.

Fabricile mele însă produc destulă, ca să le ajungă și altora. Oricât de mare ar fi, cererea nu va depăși niciodată oferta. Trebuie să spun că nu obișnuiesc să stochez bucuria produsă. E musai să ajungă la doritori proaspătă. Nici n-ar avea cum să se învechească, pentru că am întotdeauna grijă de prietenii mei, trimițându-le ce rămâne.

Mi-am împărțit fabricile pe anotimpuri. Câteva funcționează doar vara. Alte câteva, toamna. Unele, iarna. Restul, primăvara.

Îndeosebi datorită primăverii sunt un om atât de bogat. 

VENITUL BERZELOR e una dintre fabricile ce funcționează acum. 

Doamne, câtă bucurie poate produce în cele câteva zile în care e pusă în funcțiune! CÂNTECUL CUCULUI produce, parcă, și mai multă. Ca să nu mai spun că fabrica asta e producătoare și de oră exactă. Nu trebuie să te mai uiți la ceas ca să vezi cât e ora. Se ocupă cucii de măsuratul timpului, împărțind cu oamenii această bucurie. Sunt două fabrici mititele, spre deosebire de ÎNFLORITUL LIVEZILOR și ÎNVERZITUL CÂMPURILOR, care sunt cele mai mari dintre toate. Acestea produc munți de bucurie. Urc zilnic până sus, în vârful lor, pun mâna pe CER, o altă fabrică mare, singura ce funcționează tot anul, și simt, în timp ce cobor, că sunt, într-adevăr, cel mai bogat om din lume. 

Ca și cum toate acestea nu erau de ajuns, mi-au mai lăsat și părinții mei o făbricuță moștenire. E cât pumnul și-mi duduie toată ziua în piept. Produce iubire. Pentru toate celelalte fabrici. Și pentru toți oamenii ce-mi trimit, zi de zi, bucurie de la fabricile lor!

Ștefan Mitroi

 

 

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*