default-logo

Finanțare pentru câștigătorii programului european Stars4Media NEWS

14 proiecte au fost selectate în calitate de câștigători dintr-un total de 48 de propuneri primite de programul european Stars4Media NEWS, care sprijină activitatea de transformare a sectorului media.
Anul acesta se marchează cea de-a treia ediție a programului NEWS, care oferă finanțare și coaching proiecte axate pe inovare și sustenabilitate financiară în mass-media de știri.
Programul va începe cu o fază de „EXPLORARE” de patru luni, în cursul căreia vor fi întreprinse etapele inițiale de dezvoltare a proiectului, urmată de o fază de „BOOST” de șase luni, în care cele nouă proiecte participante cele mai de succes vor lucra la implementare.
Câștigătorii acestei runde includ, de asemenea, cinci proiecte axate pe Europa de Est, care reunesc participanți vorbitori de limbă ucraineană, rusă și belarusă, cu un accent deosebit pe consolidarea cooperării mass-media transfrontaliere și protejarea spațiului informațional împotriva viitoarelor conflicte.
Potrivit EURACTIV, sustenabilitatea financiară se concentrează din ce în ce mai mult în sectorul media, deoarece acestea se luptă să se adapteze la multiplele răsturnări din ultimii ani, inclusiv ascensiunea platformelor digitale și pandemia. Ca răspuns la aceasta, programul NEWS oferă sprijin financiar de până la 100.000 EUR, precum și coaching specific pentru proiect pentru fiecare înregistrare câștigătoare.
Această rundă a programului oferă o finanțare sporită pentru proiecte, în comparație cu ultima, și pune un accent mai mare pe transformarea afacerilor și pe consolidarea rezistenței și sustenabilității sectorului în ansamblu.
Unul dintre proiectele de succes din domeniul transformării afacerilor este condus în comun de revista poloneză Polityka.pl și site-ul de știri lituanian Delfi UAB, care propun o soluție la problema recrutării și păstrării abonaților digitali în perioadele economice dificile. Prin proiectul lor, aceștia vor lucra la dezvoltarea unui model de abonament comunitar bazat pe grup, care să ofere stimulente financiare pentru abonamentele colective, în funcție de dimensiunea grupului și de potențialul de reînnoire.
Altă parte a programului implică șapte proiecte, care se vor concentra pe transformarea redacțiilor, pentru a inova în ceea ce privește operațiunile publicațiilor sau procesele de producție editorială. Un proiect care va primi finanțare este condus de un parteneriat între publicația de la Bruxelles Are We Europe și consultanța media ucraineană Jnomics Media. (redacția UZPR)
Foto: stars4media.eu

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*