default-logo

Festivalul Mihail Sebastian, ediția a VIII-a

Miercuri, 11 noiembrie, la București, Oradea și Brăila, se deschide Festivalul Internațional MIHAIL SEBASTIAN. Ce-a de-a VIII-a ediție va avea loc on-line, din cauza pandemiei și a măsurilor de siguranță sanitară și distanțare socială.

Deschiderea oficială va avea loc în prezența unui număr restrâns de participanți, la ora 11, în ziua de 11 noiembrie 2020, la Cimitirul Evreiesc Filantropia din București și va fi urmată de o Ceremonie religioasă IN MEMORIAM, la mormântul lui Mihail Sebastian.

Urmează, on-line, Conferința „Posteritatea lui Mihail Sebastian”, susținută de prof.dr. Daniel Cristea-Enache, după care este programat un spectacol-lectură alcătuit din fragmente din opera scriitorului, interpretate de actorii Cristina Deleanu și Eugen Cristea. 

Programul primei zile mai include dansuri israeliene (formațiile Haverim, Hora, Or Neurim), o suită de fragmente din spectacolele lui Sebastian intrepretate de actorii Teatrului Karov, din Israel, în amintirea actorului Nico Nitai.

La 18.30, domnul Costea Petruș ține o conferință intitulată Din nou despre „Jurnal”. Seara se încheie cu două spectacole, și acestea on-line, unul intitulat „Conversație după înmormântare”, de Yasmina Reza (Teatrul Maria Filotti, Brăila) și „Jocul de-a Vacanța”, de Mihail Sebastian,  interpretat de actorii Teatrului de Comedie din București.

Cea de-a doua zi debutează la ora 10.30 cu Conferințele Muzeului Brăilei „Carol I”, urmate de un recital de muzică sinagogală și un portret al lui M. Sebastian (Who Is Romania), în viziunea jurnalistei britanice dr. Tessa Dunlop. Urmează filmul documentar „Itinerarii evreiești în România”, de Marian Ivan și de un recital de sonete muzicale pe versurile unor poeți evrei din România, interpretate de Alexandrina Chelu și Florian Chelu-Madeva.

Seara se încheie cu spectacolul de Teatru „Steaua fără nume”, în interpretarea actorilor de la Teatrul Național din Târgu Mureș, în regia lui Erwin Șimșensohn și cu spectacolul-lectură „Ultima fată care plânge pentru Jocul de-a Vacanța”, dramatizare de Edith Negulici.

 

Toate acestea pot fi văzute pe paginile de Facebook https://www.facebook.com/FederatiaEvreilor

https://www.facebook.com/FestivalulMihailSebastian

Vă dorim vizionare plăcută!

Federația Comunităților Evreiești din România

Dept Cultură, Artă, Știință, Media

 

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*