default-logo

UZPR Prahova susține jurnalismul în cadrul Universității Populare ,,Dimitrie Gusti”

Filiala Prahova a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România este o prezență tot mai activă în comunitate, la nivel local, dar nu numai, prin proiectele pe care desfășoară în parteneriat cu instituții prahovene prestigioase. În acest context, președintele Filialei UZPR Prahova, Claudius Dociu, membru în Consiliul Director al UZPR, va relua seriile de prelegeri legate de relația dintre presă și societate, în calitate de lector și membru al Consiliului Științific al Universității Populare ,,Dimitrie Gusti”, ale cărei cursuri se vor deschide în data de 7 decembrie 2021.

Claudius Dociu continuă o activitate complexă de atragere a tinerilor spre profesia de jurnalist, expunând importanța pentru comunități și societate a activității tuturor lucrătorilor din mass-media, de la reporteri la personalități ale profesiei, considerând că „practicat cu seriozitate și bună-credință, jurnalismul este mai mult decât o profesie; jurnalismul onest, practicat cu gândul la interesul publicului, este una dintre principalele arme de apărare a libertății”.

Universitatea Populară „Dimitrie Gusti”, înființată în 1963, descendentă a Universităţii Populare înfiinţate de Nicolae Iorga în anul 1908, la Vălenii de Munte, parte integrantă a Casei de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti, desfășoară o activitate de educaţie non-formală permanentă, ce cuprinde cursuri de cultură generală, cercuri artistice, cursuri de orientare profesională şi vocaţionale. Universitatea Populară „Dimitrie Gusti” este o instituţie deschisă pentru dezbateri publice pe cele mai diverse teme de actualitate. Sub egida sa se desfăşoară conferinţe, seminarii, „mese rotunde”, evenimente cultural-educative, prezentări de filme şi expoziţii etc.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*