default-logo

Atelierele Local News Plan – propagarea știrilor în comunitățile britanice

Public Interest News Foundation (PINF) și NewsNow au început Atelierele Local News Plan, ca parte a ofertei lor comune de a crea o cale pentru viitorul știrilor de interes public în comunitățile din Marea Britanie. Proiectul, finanțat de NewsNow, se adresează jurnaliștilor din Bristol, Folkestone, Glasgow, Manchester, Newry și orașul galez Bangor să producă „planuri de știri locale” pentru zona lor.
Potrivit holdthefrontpage.co.uk, au fost deja organizate ateliere pentru a demara planurile la Folkestone și Glasgow, urmând să aibă loc alte astfel de întâlniri în celelalte patru zone, în luna noiembrie.
Directorul executiv al PINF, Jonathan Heawood, a declarat: „Știrile locale din Marea Britanie sunt într-o stare de tulburare. Editorii de ziare sunt supuși unei presiuni uriașe, iar furnizorii de informații care încearcă să se dezvolte se luptă să concureze cu rețelele sociale pentru atenția
publicului. Lucrând în aceste locații foarte diferite din Marea Britanie, ne propunem să susținem o nouă eră în știrile locale, care servește cu adevărat comunitățile”.
Cele șase planuri rezultate vor fi găzduite pe un site web dedicat, iar lecțiile din proiect vor fi împărtășite cu factorii de decizie și organizațiile filantropice.
PINF și NewsNow se așteaptă ca rezultatul proiectului să fie un șablon Local News Plan, care să poată fi replicat și adaptat în alte părți.
Struan Bartlett, directorul executiv al NewsNow, consideră că „o societate sănătoasă are nevoie de o industrie sănătoasă de știri. Jurnalismul de interes public finanțat durabil, este vital pentru democrațiile locale”. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*