◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Salonul Literar Astralis –  o nouă ediție

Situată pe malul Dâmboviței, Madame B – Tea and Pancake House este o oază de liniște și de frumos.

Decorată cochet – mobilier de epocă, oglinzi și măști venețiene, cărți pentru toate gusturile, ceainăria este gazda perfectă pentru vernisaje, ateliere creative, workshopuri sau, de ce nu, lansări de carte. Aici poți găsi cele mai delicioase clătite din Bucureşti (peste treizeci de sortimente de clătite sărate sau dulci). 5 o’clock tea este un concept adus de englezi, pe care Madame B a dorit să-l promoveze, de aceea în fiecare zi la ora 17 se puteau degusta aici, în vremuri nepandemice, faimoasele clătite sau ceaiuri aromate, în cești de porțelan veritabil, alături de oameni dragi sau de o carte bună.

Într-o astfel de atmosferă primitoare ne-a întâmpinat tânăra amfitrioană, Adriana Gheorghe, în data de 2 octombrie a.c., când a avut loc o nouă ediție a Salonului Literar Astralis, în cadrul căruia a fost lansat numărul 3(7) /2020 al revistei ASTRALIS.

Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, evenimentul nu s-a mai putut desfășura, ca de fiecare data, la Casa Schiller, și tot din același motiv întâlnirea s-a limitat doar la o parte a colectivului de redacție și, la fel, la un număr restrâns al autorilor acestui număr (52 în total), urmând ca partea cealaltă să se reunească ulterior, după ridicarea restricțiilor, tot în cadrul unui eveniment privat. După prezentarea revistei de către editoare, cei prezenți au fost invitați să citească din creațiile proprii (poezii, proză, eseu), să vorbească despre George Bacovia – luna septembrie fiind prin definiție „luna Bacovia” – și să recite din poeziile acestuia. Au participat și au luat cuvîntul: Elena Armenescu, Cleopatra Luca, Geni Duță, Gabriela Stanciu Păsărin, Roxana Procopiescu, Magda Băcescu, Ada Nemescu, Luminița Zaharia, Lucian Gruia, Geo Călugăru, Mihai Maxim, Victor Mușat, Ștefan Apostol, Doru Vișteanu și Alexandru Cazacu. Evenimentul a fost moderat de Camelia Pantazi Tudor, în stilul său inconfundabil, guvernat de rigoare, dar și de umor. Ca de fiecare dată, doamnele au avut prioritate în luarea cuvântului.

Magda Băcescu a citit și din poeziile regretatei Doina Chilargi – care a plecat dintre noi în luna iulie, la puțin timp după apariția, la editura Astralis, a volumului său de poezii Strigăt de iubire.

Magda Băcescu și Ștefan Apostol au vorbit despre proiectul lor insolit, Poveștile lui Puffy -Puffy și prietenii, un serial amuzant cu povești scrise de și pentru copii de toate vârstele, interpretate de Magda și Ștefan și difuzate atât la radio, cât și online, pe canalul Youtube.

Evenimentul s-a încheiat (cum altfel?!) cu o clătită, într-o atmosferă de caldă prietenie, cu promisiuni de colaborare și reîntâlnire în vremuri, să sperăm, mai bune.

 

Luminița Zaharia / UZPR

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *