◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Cele mai puternice armate din lume

Global Fire Power a stabilit un clasament al celor mai puternice armate din lume. SUA sunt plasate pe primul loc fiind considerată cea mai puternică putere militară din lume.

În clasament, urmează Rusia, China, India și Franța. Clasamentul a fost realizat în baza a 50 de indicatori, printre care, numărul total de arme disponibile, diversitate, capacitate, putere, efective militare, factori geografici, flexibilitate logistică, resurse militare, forță de muncă, industrie, alianțe militare.

Cele mai puternice armate din lume
SUA alocă anual 601 miliarde de dolari, are un efectiv militar de 1,4 milioane de militari, 14000 de avioane de luptă și 72 de submarine.

În clasamentul celor mai puternice puteri nucleare, locul întâi îl ocupă Rusia. Racheta Sramat este dotată cu focoase care au o putere de 50000 kilotone, iar torpilele nucleare Status-6 Poseidon cu care sunt dotate mai multe submarine au o capacitate de 100000 kilotone.

Arme psihotronice
Strategii militari iau în considerare și un alt tip de război în care sunt utilizate armele psihotronice, mult mai eficiente decât armele de distrugere în masă. Acestea acționează asupra psihicului uman alterându-i starea de normalitate.

Într-un raport NASA, întocmit în anul 1989, se arată că SUA și-au axat dezvoltarea pe crearea unor arme psihotronice care să țină în frâu masele prin controlul minții. Impulsurile telepatice, bombardarea cu radiații sunt câteva exemple în acest sens.

Substanțele psihotronice sunt compuși naturali sau sintetici promovați pe cale olfactivă, intramusculară, alimentară, capabile de a genera anomalii psihice sau fizice.

Acestea generează distrugeri psihice și mentale care se manifestă printr-o schimbare bruscă de comportament. Starea de psihoză generată este similară cu schizofrenia.

Persoanele afectate își pierd capacitatea de a se mișca, orbesc temporar, au senzații de vomă, iar tensiunea arterială crește foarte mult. Ca urmare a faptului că mușchii se atrofiază iar tendoanele se distrug, înfățișarea fizică se modifică.

În funcție de factorul energetic, aceste arme pot fi subliminale, extrasenzitive, informatice, biocâmpuri electromagnetice, câmpuri psihice sau energetice.

Încă din anii 50, au fost utilizate arme psihotronice pe bază de ultrasunet pentru a împrăștia demonstranții din Europa și America.
Mai târziu, au fost utilizate arme psihotronice pe bază de radiații care puteau opri funcții vitale din organism sau distrugeau anumite zone ale creierului. Astfel de arme generează celule cancerigene, iar persoana în cauză moare la scurt timp.

Dintre țările care folosesc arme psihotronice în sistemul de apărare națională se numără Rusia, Israel, Ucraina, Belgia, Franța, Germania, Canada.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *